Команда НаУКМА перемогла у національному раунді 41-х Судових змагань із міжнародного публічного права ім. Б. Телдерса

 

Команда Могилянки у складі Ольги Городнюк (3 курс, факультет правничих наук, ФПвН), Мирослава Вовка (3 курс, ФПвН), Марії Столбової (5 курс, ФПвН) та тренера - Мар'яни Антонович (випускниця НаУКМА, МП-2014, ФПвН) - здобула перемогу у національному раунді 41-х Судових змагань із міжнародного публічного права ім. Б. Телдерса (Telders International Law Moot Court Competition).

 

 

«Цього року випала нагода зіграти з кожною з команд, - розповідають члени могилянської команди. - Різна потужність, різний рівень підготовки і враження, відповідно, дуже різні. Від суддів, захоплених тематикою справи, які ставлять безліч запитань до "холодних" суддів, які лише слухають виступ і ставлять бали; від команд без тренера, для яких це був перший досвід у муткорті*, до команд з чудовим знанням права і рівнем англійської. Напруга була до останнього моменту, проте фразу "переможець забирає все" ми запам'ятаємо надовго».

 

Окрім права представляти Україну на подальших міжнародних етапах, могилянська команда здобула перемогу у номінаціях «Найкращий позов» та «Найкращий відзив», а Марія Столбова здобула звання «Найкращого оратора».

 

«Попереду ще багато роботи, - вважає могилянська команда правників, - адже суперники на міжнародних раундах - провідні європейські університети. Ми вирішили, що будемо робити все, що можемо, і головне - отримувати задоволення. Гадаємо, цей рецепт дуже близький до рецепту перемоги».

 

Нагадаємо, що у 2016-му році команда з Могилянки здобула першість у 39-их Судових змагань із міжнародного публічного права ім. Б. Телдерса в Гаазі.

А у 2017-му році могилянські правники перемогли у конкурсі Європейського суду з прав людини (European Human Rights Moot Court Competition).

 

Бажаємо успіхів цьогорічній команді могилянців на міжнародних етапах змагання!

 

*MootCourts competition

© 2012-2023 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна