Визначено переможців конкурсу наукових проектів студентів-природничників від Корпорації «Артеріум»

 

 

Цьогоріч лауреатами стали:

 

Тамара Михайлова (магістерська програма «Хімія»),

Тетяна Дубова (магістерська програма, спеціалізація «Лабораторна діагностика біологічних систем») та

Надія Остапюк (магістерська програма «Молекулярна біологія»).

 

11 жовтня 2018 року відбувся другий етап конкурсу студентських наукових проектів для студентів магістерських програм «Хімія», «Молекулярна біологія» та «Лабораторна діагностика біологічних систем», який уже третій рік поспіль проводиться за підтримки Корпорації «Артеріум» з метою активізації науково-дослідної роботи студентів-природничників та створення умов для проведення наукових досліджень.

Проект «Отримання мікроемульсій на основі хітозану методом мембранної емульсифікації» Тамари Михайлової став найкращим серед студентів, які навчаються на магістерській програмі «Хімія». Серед студентів спеціалізації «Лабораторна діагностика біологічних систем» перемогу отримала Тетяна Дубова за проект «Оцінка стану гемопоетичної системи ссавців при дії іонізуючої радіації». А проект «Вплив екзометаболітів рослин сортів сої, вирощених за різних технологій, на фізіолого-біохімічні властивості Fusarium graminearum» Надії Остапюк відзначили як найкращий серед студентів магістерської програми «Молекулярна біологія».

 

Переможці конкурсу будуть отримувати стипендії від Корпорації «Артеріум» протягом виконання досліджень в межах анонсованих проектів. Загалом, на конкурс надійшло шість наукових проектів, які на першому етапі були розглянуті експертами відповідних кафедр.

У другому турі конкурсанти презентували та захищали свої проекти перед конкурсною комісією. До складу конкурсної комісії увійшли представники факультету природничих наук та наші партнери з Корпорації «Артеріум». Серед визначальних критеріїв оцінювання – актуальність теми дослідження, презентаційні навички студентів та повнота їх відповідей на запитання. Бажаємо стипендіатам плідно працювати над своїми проектами та успішно презентувати результати своєї роботи конкурсній комісії на фінальному засіданні наприкінці цього навчального року.

 

Висловлюємо щиру вдячність нашим партнерам – Корпорації «Артеріум» за підтримку ініціативи проведення конкурсів для студентів та вагоме сприяння у розвитку факультету природничих наук НаУКМА.

Нагадаємо, що окрім наукового конкурсу для студентів магістерських програм з 2015 року у співпраці з Корпорацією «Артеріум» проводиться конкурс для студентів-природничників, що навчаються на бакалаврських програмах «Хімія» та «Біологія». З результатами цьогорічного конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна