Книги видавництв, викладачів та випускників НаУКМА увійшли до програми Поповнення бібліотечних фондів

 

Доробки Ростислава Семківа, Олексія Сінченка, Лариси Масенко, Олі Гнатюк, Володимира Єрмоленка, Артема Чапая, Анастасії Левкової, Тамари Марценюк відібрані Експертною Радою та будуть рекомендовані до закупівлі в бібліотеки у 2018 році українським інститутом книги.  

 

 

Експертна Рада із 36 членів відібрала 741 книгу в рамках програми Поповнення бібліотечних фондів. Загалом до Інституту книги надійшло 2 779 найменувань книжкової продукції від 137 видавництв. На розгляд Експертної Ради, з дотриманням усіх вимог та критерії, представили 2 438 найменувань книжкової продукції.

Найкращі оцінки від експертів отримала книга «300 поезій» почесної професорки НаУКМА Ліни Костенко від видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

 

Серед рекомендованих видань є доробки могилянців. Зокрема, дві книги кандидата філологічних наук, докторанта кафедри літературознавства, випускника НаУКМА Семківа Ростислава «Як читати класиків» та «Як писали класики. Поради, перевірені часом».

Книга «Дисиденти. Антологія текстів», котру Леонід Фінберг – соціолог, громадський діяч, головний редактор видавництва «Дух і Літера», директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства НаУКМА написав у співавторстві з Олексієм Сінченком та Дмитром Стусом та «Майдан. Свідчення. Допомога постраждалим. Міжнародна солідарність» у співавторстві з Іриною Берлянд і Оленою Андрєєвою.

До списку увійшла і «Мова радянського тоталітаризму» професорки кафедри української мови НаУКМА Лариси Масенко.

Поповняться бібліотеки і книгами «Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ–ХХ століть» та «Ловець океану» Володимира Єрмоленка  – випускника НаУКМА (2002), кандидата філософських наук, старшого викладача кафедр філософії та літературознавства НаУКМА.

Новинка від Тамари Марценюк «Чому не варто боятися фемінізму» також була обрана Експертною радою.

Також до переліку увійшла книга почесної професорки НаУКМА Енн Епплбом (пер. Маттінґлі Дарія, Кисіль Оксана) «Червоний голод. Війна Сталіна проти України».

У списку є «Відвага і страх» професорки НаУКМА, dr hab Олі Гнатюк та «Друга світова. Непридумані історії:(Не) наша, жива, інша» викладача НаУКМА Вахтанга Кіпіані.

Обрана експертами і книга випускниці Анастасії Левкової «Старшокласниця. Першокурсниця».

Видання «THE UKRAINE» українського письменника, перекладача, репортера, мандрівника, випускника НаУКМА Артема Чапая також відібране експертами.

 

Цьогоріч Інститут книги  вперше реалізував Програму, за результатами якої, відібрані експертами книжкові видання, будуть закуплені в державні публічні бібліотеки у 2018 році. Варто зазначити, що до складу експертної ради також входили представники могилянської спільноти: Агєєва Віра – професорка Національного університету «Києво-Могилянська академія», Ярошенко Тетяна – віце-президент НаУКМА з наукової роботи та інформатизації, бібліотекознавець, кандидат історичних наук, доцент та наша випускниця Олеся Островська-Люта – директорка Мистецького арсеналу Державного управління справами, Вадим Карп’як - журналіст, телеведучий, ведучий програми «Свобода слова».  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна