Відкрита дискусія «Академічна доброчесність і плагіат: cui prodest?»

 

Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції в Україні в НаУКМА провів відкриту дискусію «Академічна доброчесність і плагіат: cui prodest?».

 

 

Учасники розповіли про практики університетських політик і заходів забезпечення академічної доброчесності та отримали критичні коментарі від американських колег щодо їхнього удосконалення. У ході обговорення професор Томас Спіді Райс наголосив на важливості впровадження в університетах навчальних модулів, присвячених академічній доброчесності та етиці.

 

У заході взяли участь представники Правничої школи Вашингтону та Лі, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Київського національного торговельно-економічного університету.

 

Захід було проведено за підтримки Програми реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Нагадаємо, що Центр забезпечення якості освіти НаУКМА активно працює над популяризацією культури академічної доброчесності та її реалізації. Напередодні Центром було розроблено спеціалізований онлайн-курс  з основ академічної доброчесності.  

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна