Стартувала зимова сесія Днів науки в НаУКМА – 2019

 

Під час урочистостей з нагоди відкриття Днів науки було представлено основні наукові здобутки та пріоритети Академії та презентовано результати досліджень лауреатів Премії імені Петра Могили

 

«Надзвичайно приємно відкрити головну академічну подію року в НаУКМА, - зазначає у вступному слові президент НаУКМА, професор Андрій Мелешевич. – Важливо зазначити, що двадцять років тому Дні науки тривали тиждень, а зараз – не вкладаємося і в три тижні. Днів науки – лише старт для наукових проектів, котрі розвиваються протягом року в Академії».

 

Цьогоріч програма налічує 20 наукових заходів, серед яких міжнародні конференції, наукові семінари, круглі столи. Також буде презентовано п’яте число англомовного реферованого журналу «Kyiv-Mohyla Humanities Journal»

 

У 2018 році за результатами наукових досліджень професорсько-викладацького складу НаУКМА було видано 71 монографію – з них 21 – за кордоном. Опубліковано 793 наукові статті, з них 144 – за кордоном; 47 – у наукометричній базі Scopus, а 34 – Web of Science. Науковці Академії представляли свої дослідження на наукових конференціях, симпозіумах, семінарах: 911 виступів на наукових форумах різного рівня, серед яких 445 – міжнародні.

 

Також минулого року викладачі НаУКМА видали вісім підручників, 35 навчальних посібників та методичних рекомендацій. Оформлено 4 патенти (з них 3 – належать НаУКМА) та 4 авторські свідоцтва. Варто відзначити доробок студентів: опубліковано 189 наукових праць, з них 139 – самостійні наукові дослідження.

 

«Це – непоганий результат, але ми маємо над чим працювати, – зазначив президент НаУКМА Андрій Мелешевич. – Попереду в нас нові виклики й багато роботи для того, щоби продукувати якісне нове знання, що дозволить змінювати Україну та світ».

 

Опісля вітальної промови відбулося вручення відзнак лауреатам Премії імені Петра Могили. Премійовані науковці презентували результати своїх досліджень та прочитали доповіді:

«Україна в сучасному дискурсі історії світового кіно» - Лариса Іванівна Брюховецька, відзнака в галузі гуманітарних наук;

«Соціально-економічний розвиток України за Цілями сталого розвитку ООН у контексті дії глобальних мегатрендів» – Олександра Віталіївна Гуменна та Ніна Дмитрівна Чала, відзнака в галузі суспільних наук;

«Судова реформа: минуле, сучасне, майбутнє» – Роксолана Юріївна Ханик-Посполітак, відзнака в галузі суспільних наук;

«Стовбурові клітини від лабораторних досліджень до клінічного застосування» – Денис Іванович Білько, відзнака в галузі природничих наук. 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна