Школа політичної аналітики реалізує дослідження інформаційного поля «ДНР» та «ЛНР»

 

Результатом підписання меморандуму про співпрацю з Міністерством інформаційної політики України буде проведення Школою політичної аналітики досліджень інформаційного поля тимчасово окупованих територій та громадського молодіжного руху на підконтрольних територіях. Також буде досліджена діяльність в інформаційному просторі псевдодержавних утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.   

 

«Школи політичної аналітики наполегливо працювала над налагодженням співпраці з Мінінформації, - розповідає керівник Школи політичної аналітики НаУКМА, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології НаУКМА Максим Яковлєв. - ШПА буде безпосереднім виконавцем дослідження: наша команда збиратиме данні, зокрема й на Донбасі, куди ми поїдемо виконувати польовий етап роботи у червні-липні, спілкуватимемося там з молоддю. Ми також будемо моніторити соціальні мережі на предмет присутності там органів т.з. «ДНР» та «ЛНР». На основі проведених досліджень ми сформуємо рекомендації для МІПу».

 

Проект спільного дослідження Школи політичної аналітики та Міністерства інформаційної політики фінансується у рамках ініціативи з підтримки аналітичних центрів Міжнародного фонду «Відродження». Керівником проекту є аспірант Докторської школи НаУКМА Олег Сабура.

 

Максим Яковлєв зазначає, що такі проекти сприяють налагодженню зв’язку між університетами, активним громадянським суспільством та державними органами заради спільної роботи над змінами в країні: «Співпрацюватимемо з метою створення позитивного іміджу України у світі, підвищення обізнаності громадян України та інших країн щодо подій в Україні, протидії інформаційній агресії та пропаганді, розвитку свободи слова, сприяння діяльності засобів масової інформації, створення ефективних механізмів поширення суспільно важливої інформації в Україні та світі тощо».

 

Нагадаємо, що напередодні спільний академічний проект НаУКМА та Університету Індіани в Блумінгтоні (США) з підготовки та підвищення рівня професіоналізму і компетентності фахівців з урядових комунікацій в Україні отримав грант від Державного департаменту США.

Реалізація проекту передбачає розробку і впровадження у Національному університеті «Києво-Могилянської академія» трьох академічних програм: магістерської програми з урядових комунікацій, сертифікатної програми для бакалаврів НаУКМА та тренінгової програми для фахівців, які працюють у державних органах та місцевому самоврядуванні.  

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна