У НаУКМА навчатимуть державних службовців

 

05 березня президент Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Андрій Мелешевич та Голова Національного агентства державної служби Костянтин Ващенко підписали Меморандум про співпрацю

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Меморандум укладено з метою налагодження співробітництва у сфері професійного навчання державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, голів місцевих державних адміністрацій, їхніх перших заступників та заступників, депутатів місцевих рад, зокрема підготовки здобувачів вищої освіти за освітнім ступенем магістра за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» галузі знань «Публічне управління та адміністрування».

У рамках співпраці також передбачається проведення моніторингу проблемних питань галузі, розробка проектів нормативно-правових актів та забезпечення проходження практики (стажування) студентів НаУКМА в апараті Національного агентства державної служби та його територіальних органах.

 

Підготовка здобувачів вищої освіти здійснюватиметься на базі магістерської програми «Публічне управління та адміністрування».

 

«Могилянська магістерська програма «Публічне управління та адміністрування» є найкращою в Україні, - каже президент НаУКМА Андрій Мелешевич, - і цьому є багато доказів: компетенція викладачів, навчальні дисципліни, перспективи після випуску, та найголовніше - якість студентів». Також Андрій Анатолійович зазначає, що Могилянка готова долучитися до реформи державної служби, ставши важливим науковим та освітнім майданчиком у цій сфері: «Разом з Університетом Індіани (США) ми зараз уже працюємо над розробкою магістерської програми «Урядові комунікації». Таких програм в Україні немає, а виглядає вона дуже цікаво».

 

 

Нагадаємо, що спільний академічний проект НаУКМА та Університету Індіани в Блумінгтоні (США) отримав грант від Державного департаменту США. Для реалізації проекту НаУКМА планує запуск трьох академічних програм: магістерської програми з урядових комунікацій, сертифікатної програми для бакалаврів НаУКМА та тренінгової програми для фахівців, які працюють у державних органах та місцевому самоврядуванні.  

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна