«Інформаційна реінтеграція Донбасу і Криму» - студентська дискусія в НаУКМА

 

30 травня 2019 року відбулася панельна дискусія, присвячена політиці інформаційної реінтеграції Донбасу та Криму Міністерства інформаційної політики України.

 

 

На дискусії за участі радника міністра інформаційної політики Дмитра Ткаченка та радниці Юлії Каздобіної, студентів-стажерів Школи політичної аналітики НаУКМА Анастасії Чупіс та Олега Хмельовського, а також куратора Студентської ради при МІП Альони Добридень та студентки НаУКМА Роксолани Нестеренко обговорили міжнародний досвід протидії негативному інформаційному впливу Російської Федерації, ефективність політики Мінінформації у сфері інформаційної реінтеграції тимчасово непідконтрольних територій України.  

Модерував дискусію директор ШПА НаУКМА, доцент кафедри політології Максим Яковлєв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Дискусію відкрив Олег Хмельовський, який розповів про міжнародний досвід протидії негативному інформаційному впливу Російської Федерації. Далі, Анастасія Чупіс презентувала результати власної аналітичної розвідки щодо ефективності політики Міністерства інформаційної політики у сфері інформаційної реінтеграції тимчасово непідконтрольних територій України. Аналітикиня відзначила, що, попри окремі досягнення Міністерства за цим напрямком, таких як імплементація Стратегії інформаційної реінтеграції Донецької та Луганської областей, Стратегії інформаційної реінтеграції Криму, діяльність МІП у цій сфері досі залишається недостатньо ефективною.

 

З такими висновками погодилися також радники Міністра інформаційної політики Дмитро Ткаченко та Юлія Каздобіна. Пан Дмитро з прикрістю зауважив, що МІП відіграє одну із найважливіших ролей в українському Уряді, але при цьому постійно недофінансовується. Натомість, Юлія Каздобіна розкрила проблеми здійснення внутрішньої комунікації в Міністерстві. Радник Міністра підкреслила важливість координації всіх урядових відомств та установ для вироблення спільної політики і єдиного голосу у вирішенні проблематики реінтеграції.

 

Альона Добридень та Роксолана Нестеренко розповіли учасникам та гостям панельної дискусії про особистий досвід реалізації громадських ініціатив, підтримки політики МІП та про виклики, які чекають на суспільство у перспективі.

 

Під час підсумкової полеміки велося активне обговорення інформаційної ситуації в країні, перспектив реінтеграції окупованих території, інноваційних технологій у сфері державних комунікацій. Особливу уваги дискутанти зосередили на питанні вироблення рекомендацій щодо підвищення ефективності політики МІП. Попри жваву дискусію, у підсумку було окреслено певний консенсус – для ефективної протидії негативного інформаційного впливу РФ потрібно використовувати усі можливі інструменти, а також залучати якомога ширше коло громадських активістів та міжнародних партнерів.

 

Нагадаємо, що напередодні Школа політичної аналітики НаУКМА підписала меморандум про співпрацю з Міністерством інформаційної політики України. ШПА проводитиме дослідження інформаційного поля тимчасово окупованих територій та громадського молодіжного руху на підконтрольних територіях. Також буде досліджена діяльність в інформаційному просторі псевдодержавних утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна