25 стипендій для студентів НаУКМА від фонду «Повір у себе»

Річну підтримку в рамках програми «Сільській дитині – сучасну освіту» отримають 10 цьогорічних вступників на бакалаврські програми та 15 студентів-бакалаврів НаУКМА старших курсів, що походять із сільської місцевості. 

 

Стипендія для першокурсників 2019 року, що проживали у селі чи селищі міського типу, передбачає фінансову підтримку в розмірі 1 000 гривень та оплату за проживання в гуртожитку. До того ж, після завершення зимової сесії студенти, котрі навчатимуться на відмінно – рейтинг вище 85 – отримуватимуть подвійну стипендію. Імена переможців будуть оголошені у вересні 2019 року, після завершення конкурсного відбору. Детальні умови участі шукайте за покликанням.

 

Цьогорічні студенти вже втретє отримали можливість стати стипендіатами програми. Так, стипендіатка 2017 року, студентка факультету правничих наук Олеся Зіневич розповідає: «Я дуже рада, що завдяки цій стипендії відпала потреба брати гроші в батьків. Мені на все вистачало й одночасно – це значне полегшення для сім’ї. Частину грошей я витрачала на побутові справи, а частину відкладала на доволі вартісну покупку і, врешті купила принтер зі сканером». Варто зазначити, що Благодійний фонд «Повір у себе»  не лише матеріально підтримує студентів, а дає можливості розвивати власні проекти. Студенти, що стали учасниками програми «Сільській дитині – сучасну освіту» у 2018 році розробляли ідеї проектів, що сприятимуть розвитку громад сільської місцевості. Серед проектів-переможців, що тепер реалізуються за підтримки Фонду – дві студентки НаУКМА: проект розвитку неформального навчання у сільських школах «СпільнОсвіта» команди студентів на чолі з Тетяною Буць (БП-2, ФСНСТ) та проект молодіжного простору на базі сільської ради «Lifestyle» студентки правничого факультету Мар’яни Постоловської (БП «Право», 2019).

 

Співзасновниця Фонду Ірина Іванчик зазначає, що фонд зацікавлений у стратегічній та довготривалій співпраці з Академією, котра виховує нове покоління драйверів реформ: «Лідерство, дух підприємництво та інновації – це ті три аспекти, які рухатимуть університет, країну та світ уперед, – каже пані Ірина. – Думаю, що Могилянка – це саме те сприятливе середовище, де формуються не лише необхідні знання, а й важливі життєві принципи».

 

Нагадаємо, Благодійний фонд «Повір у себе» систематично підтримує студентів та викладачів Києво-Могилянської Академії. Окрім програми «Сільській дитині – сучасна освіта» фонд «Повір у себе» заснував дослідницькі стипендії для професорів, докторів та молодих дослідників НаУКМА.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна