15 народних депутатів та шість міністрів – могилянці

29 серпня 2019 року народні обранці склали присягу у Верховній Раді України та вже надвечір призначили Кабінет міністрів України. Серед тих, хто працюватиме у парламенті й уряді є чимало могилянців: випускників та викладачів бакалаврських і магістерських програм НаУКМА і випускників програм Києво-Могилянської бізнес-школи [kmbs].    

 

 

 

Оксана Маркарова вже вдруге очолила Міністерство фінансів України. Вона -- випускниця бакалаврської програми НаУКМА «Екологія». У 1999 році, отримавши ступінь магістра екології Києво-Могилянської академії, Маркарова продовжила навчання в університеті Індіани в Блумінгтоні, США, де здобула ступінь магістра в галузі публічних фінансів і торгівлі. Отримала там відзнаку за відмінні успіхи в навчанні та спеціальну нагороду як найкращий іноземний студент. Оксана Маркарова є членкинею Наглядової ради НаУКМА. Разом із родиною постійно підтримує Академію - вони з чоловіком є багаторічними партнерами Благодійних вечорів НаУКМА. Обидві доньки Оксани Маркарової також навчаються в Академії.

 

Зоряна Скалецька (Черненко) очолила Міністерство охорони здоров’я України. Зоряна Скалецька отримала диплом бакалавра та спеціаліста НаУКМА зі спеціальності «Правознавство» у 2001 та 2002 роках, відповідно. Здобула ступінь доктора в Університеті Марії Кюрі-Склодовської у Любліні, захистивши дисертацію на тему «Правовий статус пацієнта в Польщі та Україні. Порівняльний аналіз». З 2006 року працює в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», спочатку на кафедрі міжнародного права та спеціальних правових наук, згодом на кафедрі міжнародного та європейського права. З 2014 року — доцент, а з 2015 — заступниця декана Факультету правничих наук. У 2016 році Зоряна Скалецька отримала відзнаку «Викладач року НаУКМА», а в 2019 році була однією з ініціаторок впровадження в Академії Політики попередження і боротьби із сексуальними домаганнями. У цьому році до КМА вступив син Зоряни Скалецької.

 

Міністерство освіти і науки України очолила випускниця бакалаврської програми «Політологія» Анна Новосад. Після навчання в НаУКМА Анна отримала ступінь магістра з європейських студій в Маастрихтському університеті Нідерландів. Також закінчила програму «Школа стратегічного архітектора» від КМБШ. З 2014 року Анна працює в МОН – спочатку була радницею міністра освіти, президента (2007 – 2014) НаУКМА, професора Сергія Квіта, а згодом очолила Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції.

 

Міністр економіки Тимофій Милованов у 1999 отримав магістерський диплом зі спеціальності «Економічна теорія» (програма EERC). Тимофій є професором Піттсбурзького університету та Почесним президентом Київської школи економіки. З 2016 року Тимофій був Заступником Голови Ради Нацбанку України.

 

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський є випускниками програми «Школа стратегічного архітектора» від [kmbs].

 

 Ростислав Павленко – випускник бакалаврської програми з політології НаУКМА (1997), магістр політології Центрально-Європейського Університету (Угорщина), аспірант НаУКМА. У період з 2000 по 2005 рр. працював на кафедрі політології НаУКМА: старшим викладачем (2000–2002), доцентом (2002–2005), завідувачем кафедри (2005). Ініціатор Школи політичної аналітики НаУКМА. У 2018 році Ростислав Павленко обраний до складу Наглядової Ради НаУКМА.

 

Юлія Клименко у 1997 році отримала диплом бакалавра за спеціальністю «Економічна теорія». Згодом здобула ступінь MBA у Міжнародному інституті менеджменту.

Сергій Швець отримав диплом бакалавра зі спеціальності «Культурологія» у 1998 році.

У 2005 році ступінь бакалавра зі спеціальності «Економічна теорія» отримав Володимир Цабаль.

Того ж року ступінь бакалавра політології отримала Інна Совсун. Також пані Інна є старшою викладачкою кафедри політології НаУКМА.

Максим Пашковський здобув ступінь магістра права у 2006 році, а до цього також навчався в НаУКМА на бакалаврській програмі «Правознавство».

Кіра Рудик навчалася на бакалаврській та магістерській програмах «Інформаційні управляючі системи та технології», які закінчила у 2006 та 2008 роках відповідно.

Денис Герман отримав диплом КМБШ на програмі Executive MBA у 2009 році.

Олександра Устінова у тому ж році здобула ступінь магістра політології, до того також навчалася на бакалаврській програмі з історії.

Галина Янченко отримала бакалаврський диплом зі спеціальності «Соціологія».

У 2010 році Ярослав Юрчишин отримав диплом магістра політології з відзнакою.

Марина Бардіна здобула ступінь бакалавра та магістра соціології у 2014 та 2016 роках.

Олексій Мовчан здобув диплом бакалавра із спеціальності «Фінанси та кредит».

У Школі цифрової журналістики Києво-Могилянської школи журналістики навчалася Олена Мошенець.

Також у парламенті працюватиме Галина Михайлюк –докторка юридичних наук, доцентка та викладачка кафедри міжнародного та європейського права НаУКМА.

 

Могилянська спільнота бажає урядовцям та народним депутатам-могилянцям працювати на благо країни, сповідуючи цінності Академії.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна