Понад 750 курсів з DistEdu НаУКМА – тепер доступні у мобільному додатку

Могилянська платформа дистанційного навчання DistEdu доступна на операційних системах IOS та Android і надає студентам доступ до всіх навчальних курсів через мобільний додаток Moodle. 

 

«Результати опитування серед викладачів та студентів продемонстрували, що вони були зацікавлені у створені мобільної версії DistEdu – от ми її й запустили, - розповідає керівник Центру електронної освіти НаУКМА Олександр Подденежний. – Загалом на платформі представлено понад 300 курсів, а ще понад 450 розробляються, доповнюються необхідними матеріалами й вже незабаром будуть доступні в мобільній версії.

Технічно платформа DistEdu підтримується 24/7. Популярність та затребуваність використання платформи швидко зростає, як серед викладачів так і серед студентів. Це й не дивно, бо застосування єдиної освітньої електронної платформи DistEdu має багато переваг, зокрема: мобільність навчання, доступ до освітніх матеріалів в будь який зручний час, можливість оперативного спілкування через форуми, чати, зв'язок з Telegram), журнал оцінок он-лайн, як для фінального оцінювання, так і для поточного оцінювання, можливість автоматизації тестів, що дає змогу зберегти якість оцінювання, але прискорити перевірку завдань».

 

Варто зазначити, що Moodle (а тепер - DistEdu), як освітня платформа був запроваджений на Факультеті Інформатики ще в 2007 році. Згодом інші факультети, кафедри та школи запроваджували свої напрацювання та платформи. Наприкінці 2018 року був створений Центр електронної освіти НАУКМА з метою централізації та об'єднання всіх ресурсів, кількісного та якісного наповнення платформи. Платформа DistEdu є однією зі складових проєкту «Цифровий університет», що передбачає створення інтегрованого інформаційного середовища університету.

 

Нагадаємо, що НаУКМА підписала договір про співпрацю з Prometheus, що передбачає створення відкритих онлайн-курсів та сертифікованих он-лайн програм для фахівців від могилянських викладачів. На платформі вже стартував курс «Готуємось до ЗНО з англійської разом з могилянцями», а на курс «Підготовка до ЗНО з математики: лайфхаки від Могилянки» вже відкрита реєстрація.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна