Могилянська команда – чемпіон України в змаганнях з міжнародного публічного права імені Філіпа Джессапа

 

Команда студентів факультету правничих наук у складі Лідії Волкової, Максима Віщика, Тетяни Авдєєвої (БП-4) та Володимира Гришка (БП-3) стала чемпіоном 25-тих Національних раундів судових дебатів ім. Філіпа Джессапа (Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition).

 

Також команда здобула нагороду за найкращий меморандум, а всі члени команди потрапили в Топ-5 спікерів змагання.

 

 

28, 29 лютого та 1 березня у Вищому антикорупційному суді України відбулись 25-ті ювілейні національні раунди судових дебатів ім. Філіпа Джессапа – це змагання студентів-правників з міжнародного публічного права, під час якого проходять усні та письмові судові дебати за правилами Міжнародного Суду – основного судового органу Організації Об’єднаних Націй.

«Всього було шість команд, змагалися з усіма, - розповідає учасниця команди, керівниця Києво-Могилянського товариства судових дебатів Лідія Волкова. – У чотирьох відбіркових раундах ми переграли команди Інституту міжнародних відносин Шевченка, Одеської юридичної академії, Львівського університету та НАУ».

 

У півфіналі могилянська команда ще раз зустрілися з ІМВ, а в фіналі грала з командою Харківської юридичної Академії. Наступний етап – 12-18 квітня змагання у Вашингтоні.

Тренують могилянську команду випускниці НаУКМА Марія Столбова та Мар’яна Антонович.

 

 

Студентка Лідія Волкова розповідає, що минулого року всім складом команди було волонтерами на змаганнях, аби ліпше зрозуміти процес. До речі, тоді могилянська команда також отримала чемпіонство  на національному етапі й представила Україну на змаганнях у Вашингтоні, де увійшла в ТОП-16 кращих команд.

Лідія звертає особливу увагу на дружню атмосферу змагань: «Попри те, що Джессап - дуже «конкурентний» мут – у Вашингтон проходить лише одна команда, ця конкуренція, подекуди, навіть не відчувається. Ми могли обійматися і жартувати зі своїми суперниками, більше того, а з командою з Харкова навіть святкували разом в неділю».

Надалі команда планує активно готуватися, вирішити візові питання, знайти фінансування та 12-18 квітня 2020 року представити Україну на змаганнях у Вашингтоні.

 

Нагадаємо, що студенти Києво-Могилянської академії активно беруть участь у мут-кортах із різних галузей та підгалузей права.

Так, Києво-Могилянське товариство судових дебатів засновано у 2013 році Факультетом права, студентами та випускниками для підтримки студентських команд. На даний момент студенти Академії сформували 10 команд, що представляють Академію та Україну на регіональних та міжнародних раундах змагань.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна