Київська духовна академія: “оплот традиції” чи “твердиня україножерства”? - інтерв'ю Марини Ткачук

У травні 2017 року в НаУКМА відбулась презентаія унікального двотомного видання «Київська духовна академія в іменах: 1819–1924», що стало результатом понад чотирирічної дослідницької роботи упорядника і наукового редактора Марини Ткачук. Масштабний науковий проєкт з підготовки і видання енциклопедії реалізовано у співпраці з Міжнародним Благодійним Фондом відродження Києво-Могилянської Академії та Видавничим домом «Києво-Могилянська академія».

Відповідальним редактором та ідейним натхненником був В'ячеслав Брюховецький.

 

Видання здійснене на підставі вивчення величезного масиву архівних і друкованих джерел, присвячено 400-річчю Києво-Могилянської академії, спадкоємицею якої протягом ХІХ – початку ХХ ст. була Київська духовна академія (КДА). Енциклопедія узагальнює перший досвід сучасної наукової реконструкції та аналізу діяльності КДА крізь призму вивчення життя і творчості її видатних викладачів та вихованців.

 

До третьої річниці виходу книги декан факультету гуманітарних наук (ФГН), професор НаУКМА Марина Ткачук в інтерв'ю Ларисі Брюховецькій для "Літературної України" розповіла про роботу над проєктом, свій науковий шлях, про філософську школу Могилянки, ФГН.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна