НаУКМА реалізовуватиме проєкт із кібербезпеки за підтримки USAID

Проєкт «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» реалізовуватиметься в рамках меморандуму про співпрацю з компанією DAI Global LLC у межах проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID (United States Agency for International Development).

SK 05318
Разом із НаУКМА участь у проєкті також братимуть НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та КНУ імені Тараса Шевченка.

Проєкт розрахований трохи більше ніж на 2 роки. Відповідно до Протоколу про наміри та співпрацю упродовж 3 років передбачено:

• підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників факультету інформатики;
• модернізація освітніх програм з кібербезпеки відповідно до міжнародних стандартів; упровадження практичних навчальних лабораторій (кіберполігонів);
• проведення літніх шкіл з кібербезпеки в університетах Purdue University та Florida International University, на яких відбуватимуться практичні навчання викладачів із партнерами з університетів та компаній США й України.

Компанія DAI Global LLC, з якою співпрацюватимуть університети в межах проєкту, є його виконавцем з боку США. Окрім неї до реалізації проєкту залучено ще й компанію з дистрибуції передових технологій безпеки «Catalisto», Флоридський міжнародний університет, міжнародну спеціалізовану компанію з кібербезпеки «Information Systems Security Partners», компанію «Schweitzer Engineering Laboratories», українську технологічну громадську організацію «SocialBoost» та компанію зі стратегічних ІТ-рішень «Veterans First Initiative».

«Ця сфера є вкрай важливою у наш час, особливо враховуючи те, що ми перебуваємо у війні з Росією, – зазначає викладач факультету інформатики, керівник та ініціатор сертифікатної програми «Основи інформаційної безпеки» Трохим Бабич. – Це дає величезні можливості для розвитку цієї сфери в країні і, звісно, в Могилянці».

Нагадаємо, що Школа соціальної роботи імені професора В. Полтавця в НаУКМА підписала угоду про партнерство з Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) на реалізацію соціального проєкту «Програма професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграцїї для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники» за стратегічної та фінансової підтримки Державного Департаменту США. Метою Проєкту в НаУКМА є розробка навчальної програми та методології для реінтеграційної складової Програми для ветеранів та ветеранок АТО/ООС.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна