Школа соціальної роботи візьме участь у міжнародному проєкті з вдосконалення підходів навчання соціальних працівників

«Сервісне навчання: залученість та співпраця у викладанні та навчанні соціальній роботі» (Engaged and Collaborative Teaching and Learning in Social Work) – проєкт від Європейської асоціації шкіл соціальної роботи (EASSW) з метою обміну досвідом та подоланні розриву між теорією і практикою.

«Школа соціальної роботи НаУКМА вперше бере участь у проекті Європейської асоціації шкіл соціальної роботи разом з 5-ма іншими університетами зі Словаччини, Грузії та Сербії, – ділиться керівниця проєкту, доцентка Школи соціальної роботи НаУКМА Наталія Гусак. – Викладачі ШСР НаУКМА ділитимуться досвідом та обговорюватимуть разом зі своїми колегами з європейських університетів як краще навчати студентів соціальній роботі через практику та стажування в організаціях. Наша Школа відповідатиме за поширення цього досвіду через підготовку відповідної наукової публікації. Цей проект сприятиме виробленню спільних підходів в навчанні соціальних працівників у всіх європейських країнах і допоможе подолати розрив між теорією і практикою в підготовці студентів».

Разом із партнерами: Університет Матея Бела, Прешовський університет, Інститут екології та соціальної роботи (Словаччина), Державний університет Іллі (Грузія) та Белградський університет (Сербія) – дослідники та дослідниці з Могилянки будуть обмінюватися знаннями та досвідом задля посилення потенціалу закладів вищої освіти та громадських організацій у впровадженні корпоративного навчання та покращення якості освіти в соціальній роботі.

У проекті будуть задіяні викладачі-практики та студенти університетів, а також працівники громадських організацій (громадські та некомерційні організації, що працюють у соціальній сфері або співпрацюють із соціальними працівниками).

Варто додати, що Європейська асоціація шкіл соціальної роботи об'єднує понад 300 різних шкіл та університетів та вищих навчальних закладів, що підтримують розвиток освіти в соціальній роботі.

Нагадаємо, що напередодні, Школа соціальної роботи імені професора В. Полтавця в НаУКМА підписала угоду про партнерство з Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) на реалізацію соціального проєкту «Програма професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграцїї для ветеранів АТО/ООС «Кіберзахисники» за стратегічної та фінансової підтримки Державного Департаменту США. Метою Проєкту в НаУКМА є розробка навчальної програми та методології для реінтеграційної складової Програми для ветеранів та ветеранок АТО/ООС.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна