Могилянка - для білорусів

Національний університет “Києво-Могилянська академія” (НаУКМА), Free Belarus Center і Міжнародний фонд “Відродження” відкривають нові освітні можливості для громадян Республіки Білорусь, які зазнали політичних утисків унаслідок неприйняття диктаторського режиму у своїй країні.

 

За спільною ініціативою трьох організацій, білорусам, які вимушено переїхали в Україну або планують такий переїзд незабаром, пропонується долучитися до навчання в Могилянці у якості слухачів (без отримання диплома) та прослухати курси й програми на власний вибір. Тривалість такого навчання варіюватиметься від 4 до 10 місяців, від вересня 2021 року.

 

Нагадуємо, що попередньо НаУКМА також запросив білорусів вступати чи переводитися на програми бакалаврату чи магістерки, за вартостями для українських громадян. Як слухачі громадяни Білорусі зможуть обрати гнучкий освітній пакет згідно зі власними потребами чи пріоритетами.

 

За результатами співбесіди, найбільш мотивовані пошукачі отримають стипендії від Фонду “Відродження” для сплати за навчання і, за потреби, проживання у гуртожитках НаУКМА.

Серед освітніх пропозицій Могилянки для слухачів-білорусів, відкритих для них від вересня 2021 року:

- опанування сертифікатних програм - програм міні-спеціалізацій, з отриманням відповідного сертифікату по завершенні (тривалість 10 місяців, тут і далі - змішаний очно-заочний формат навчання);

- вивчення курсу “Українська мова в контексті” (тривалість чотири місяці);

- вибір дисциплін НаУКМА за власним пріоритетом впродовж осіннього та/чи весняного семестрів, до 10 кредитів ЄКТС на семестр (тривалість 4-10 місяців).

Зазначені опції, за бажанням, можуть комбінуватися.

Граничний термін подання заявок для навчання в НаУКМА у якості слухачів і отримання стипендійної підтримки - 27 серпня 2021 року.

Співбесіди щодо отримання стипендійної підтримки - попередньо 30-31 серпня 2021 року.

Докладніше — на сторінці відділу міжнародного співробітництва НаУКМА.

 

Чому Могилянка?

Історія.

НаУКМА — один з найстаріших українських університетів, заснований 1615 року, у стінах якого навчалися відомі історичні постаті.

Репутація.

Могилянці особливо цінуються серед роботодавців: IT-спеціальності Академії очолюють рейтинг роботодавців ресурсу dou.ua; гуманітарні, економічні й правничі спеціальності займають перші місця в рейтингу роботодавців від журналу Деньги.ua

 

Лідерство.

Могилянці одними з перших виходили на протест під час обох Майданів та продовжують змінювати країну - в Уряді й Парламенті, громадському секторі, бізнесі, на фронті. Ми сповідуємо саме ті демократичні цінності, за які громадяни Білорусі сьогодні вимушені тяжко боротися й зазнавати репресій.

Ми підтримуємо і розуміємо.

Спільнота.

У НаУКМА навчаються близько п`ять тисяч здобувачів освіти та працює приблизно одна тисяча викладачів, тож це невелика й затишна спільнота партнерства, поваги та підтримки одне одного. Студентське життя НаУКМА (як офлайн, так і онлайн) - це студентське самоврядування, понад 40 студентських організацій (від студентських ЗМІ й організацій правозахисту до музичних студій і бізнес-клубів), можливість ініціювати власні проєкти.

Тож НаУКМА – це про творчість, активну громадянську позицію, толерантність і повагу до кожного.

Пропонуємо Вам відчути це особисто.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна