Дні науки-2022 в Могилянці

 

З 24 січня по 4 лютого 2022 року в НаУКМА триватиме двотижнева зимова сесія щорічних Днів науки - традиційна найважливіша наукова подія університету.

 

 

Щороку в НаУКМА відбуваються сотні важливих наукових заходів: конференції, форуми, круглі столи, диспути тощо. З середини 1990-х років фокусовано університет проводить такі заходи в зимові дні (останній тиждень січня - перший тиждень лютого) під уніфікованою загальною назвою "Дні науки в НаУКМА". Під час зимової сесії наукова спільнота університету підбиває підсумки цілорічної дослідницької роботи, презентує її результати, визначає напрями наукового пошуку на наступний рік.

 

Наукова діяльність в Києво-Могилянській академії, як і, власне, у всьому світі, протягом 2021 року відбувалася на тлі викликів, які суттєво вплинули на неї. Пандемія змусила науковців шукати нові формати дослідницької роботи й академічної взаємодії. Головним своїм завданням у цій царині могилянці вважають дотримання високих стандартів досліджень: якість наукової роботи, як і якість освіти, має бути на найвищому, притаманному Могилянці, рівні.

 

Могилянка - серйозний і потужний університет, що не тільки поширює знання через навчання, але й створює нові знання через дослідження. Ми справді підтверджуємо це і пишаємось науковими здобутками могилянців. За останні 5-6 років наш спецфонд з науки зріс майже з нуля до 23 млн.грн. У 2021, а загальний обсяг фінансування наукових досліджень та розвитку інфраструктури, оновлення та модернізації матеріально-технічної бази наукової і науково-технічної діяльності у 2021 р. склав 27 000 417,97 грн. з яких 3 934 400 грн - загальний фонд державного бюджету; 23 066 017,97 грн. - спеціальний фонд державного бюджету. Перелік проєктів, які виконують могилянські дослідники - з кількох - до понад 30 у році, що минув. Система лише внутрішніх конкурсів на НДР (Іванців, Кіндрата, Юхименків, Лозинських, МБФВКМА та ін.) - понад 1 млн.грн.щорічно, а серед донорів наших міжнародних наукових проєктів - вже такі потужні як USAID, Welcome, Horizon, NIH, GIZ та багато інших.

Наукові дослідження підтримують і наші бізнес-партнери. Широка мережа наукового партнерства також приносить результати, і підтверджена і спільними публікаціями, і новими проєктами. За результатами держатестації по науці Могилянку визнано одним з 3 кращих в країні університетів в галузі “Суспільні науки”, відзначено високий рівень досліджень в галузі “Гуманітарні науки”, успішно атестовано НаУКМА і з напрямків “Природничі науки і Математика” та “Біологія”. Вперше отримано і базове фінансування на розвиток наукових досліджень.

Більше про наші здобутки - в річному звіті, який заплановано заслухати на найближчому засіданні Вченої ради, і який буде традиційно після схвалення розміщено у відкритому доступі.

Тож, щирі вітання всім могилянським дослідникам, і досвідченим, і тим, хто тільки мріє про наукову кар'єру чи лише починає цей непростий шлях, і запрошуємо долучатися до наших заходів Днів науки!”, - коментує Тетяна Ярошенко, віцепрезидент з наукової роботи та інформатизації НаУКМА, голова оргкомітету Днів науки.

Усі заходи Днів науки-2022 відбудуться в онлайн-форматі та є відкритими, тож до участі в них запрошуються всі охочі, причому не лише члени могилянської спільноти, а й студенти та дослідники інших вишів.

 

Програма Днів науки-2022 доступна за посиланням.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна