Могилянка розбудовуватиме потенціал шкільних вчителів в Україні для роботи з психологічно травмованими війною дітьми

Центр психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА отримав грант Австрійської агенції з питань міжнародної мобільності та співпраці в галузі освіти (OeAD-GmbH) за підтримки Федерального міністерства освіти, науки та досліджень Австрії на реалізацію проєкту «SAFE SPACE Невідкладна психосоціальна підтримка для учнів та шкільних вчителів».

 

Метою проєкту є надання необхідної підтримки шкільним вчителям в Україні для роботи з травмованими дітьми. Напад Росії на Україну призвів до значних страждань і зіткнення дітей з втечею, насильством та смертю. На додачу до основного змістовного навантаження та навчання, вчителі наразі опиняються перед завданням розпізнавати травмованих дітей, турбуватися про них, створювати емоційно безпечні класи чи навіть виявляти травму та відправляти травмованих дітей до шкільного психолога. Саме тому проєкт покликаний задовольнити наявні запити вчителів та сприяти збільшенню ефективності психологічної адаптації учнів. Як результат, проєктом буде організовано два пакети тренінгів, адаптованих до поточних потреб вчителів та учнів, 2500 вчителів отримають знання щодо зміцнення стійкості учнів та посилення їхньої особистої спроможності долання стресу і приблизно 125 тисяч дітей в Україні опосередковано отримають користь шляхом психосоціальної підтримки, здійснюваної 2500 вчителями, що пройшли тренінги за програмою «Safe Space».

 

Для досягнення мети та цілей проєкту, Національний університет «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) як організація-виконавець проєкту буде співпрацювати з двома потужними партнерами проєкту Державною службою якості освіти України та Міністерством освіти і науки України.

 

Про перший етап проєкту та перші результати.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна