Випускниця Вікторія Носач – лавреатка премії Кравця-2022

Цьогоріч за рішенням Преміального комітету премію імені Миколи Кравця отримала випускниця магістерської програми «Хімія» факультету природничих наук Вікторія Носач.

Вона представила наукову роботу «Встановлення каталітичних властивостей нанокомпозитів на основі оксидних носіїв і відновленого оксиду графену в реакції гідрогенізації етену».

Дослідження Вікторії присвячене вирішенню актуальної та важливої для України нині проблеми – виробництва різних видів палива і пального за допомогою гетерогенного каталітичного процесу гідрогенізації ненасичених вуглеводнів за участі недорогих і ефективних вуглецевмісних нанокомпозитних каталізаторів. Для створення нанокомпозитів переможниця конкурсу запропонувала технічно простий і економічно вигідний метод просочення, розробила методики та експериментально підібрала оптимальні технологічні параметри синтезу нанокомпозитів з нанесеними на оксидні носії оксидом графену та відновленим оксидом графену з різним вмістом.

 

«Мені дуже приємно, що наша рідна Києво-Могилянська академія та “Київгума” дає студентам таку чудову можливість для представлення своїх робіт і мотивує покращувати нашу країну разом. Я закликаю всіх студентів брати участь у цьому та подібних конкурсах, адже від нас залежить майбутнє нашої країни та наступних поколінь», – поділилася враженнями Вікторія Носач.

 

Премія Миколи Кравця щорічно з 1995 року присуджується студенту-магістру, який зробив практичний внесок у розбудову України: наукову, громадську діяльність і підприємництво.

Микола Кравець – український підприємець, меценат, громадський діяч, який 1995 року на особисті кошти заснував відзнаку для кращого випускника НаУКМА, що зробив практичний внесок у справу розбудови України. Згодом, аби продовжити справу Миколи Кравця, Генеральний Директор ТОВ «Київгума» Андрій Юрійович Острогруд продовжив традицію вручення такої відзнаки та заснував Премію ім. Миколи Кравця.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна