Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 4455

Вітаємо лавреатів Фонду імені Євгена Олефіренка!

Першими лавреатами Фонду імені Євгена Олефіренка стали випускники бакалаврської програми «Історія» НаУКМА — Дмитрій Савченко та Кирило Ковальчук.

 

Цьогоріч на здобуття Меморіальної стипендії імені Євгена Олефіренка претендували п’ятеро достойних вступників на магістерську програму «Історія». Рішення щодо визначення лавреатів було прийнято комісією, до складу якої увійшли представники кафедри та члени родини Євгена.

 

Серед критеріїв відбору були високий вступний рейтинг, виразна громадянська позиція, засвідчена численними активностями, а також активна волонтерська діяльність.

 

Ми щиро вітаємо переможців!

 

Кафедра історії НаУКМА висловлює величезну подяку усім благодійникам та родині загиблого героя, випускника кафедри історії НаУКМА Євгена Олефіренка за підтримку ініціативи із заснування Фонду імені Євгена Олефіренка. Завдяки вашим щедрим пожертвам в цьому році вдалося профінансувати дві Меморіальні стипендії для покриття коштів навчання на першому році магістерської програми «Історія».

 

Нагадаємо, Фонд ім. Євгена Олефіренка заснований цьогоріч кафедрою історії НаУКМА спільно з родиною та друзями Євгена. Фонд займається збором коштів на «Меморіальну стипендію імені Євгена Олефіренка», яка покриває плату за навчання для студента/ки, який/а вступить на магістерську програму «Історія» Національного університету «Києво-Могилянська академія» на контрактну форму навчання.

 

Євген Олефіренко — колишній студент, випускник КМА бакалаврської програми з історії 2010 року: винахідливий, веселий і завжди принциповий. До 24 лютого 2022 року Євген працював менеджером у готельному бізнесі. Після початку повномасштабного вторгнення мобілізувався до 206-го київського батальйону територіальної оборони, а закінчив свій бойовий шлях командиром взводу Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна. За цей час Євген воював під Миколаєвом, був гранатометником і мінометником, навчав іноземних добровольців. Його підрозділ до останнього захищав Лисичанськ на Луганщині. Він зумів вивести свій взвод з напівоточеного міста неушкодженим. Євген Олефіренко загинув під Бахмутом 7 липня 2022 року.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна