Конвокація 2023: вітаємо випускників НаУКМА

28 червня, в День Конституції України, та 29 червня 2023 року

в Києво-Могилянській академії відбулася

29-та урочиста церемонія Конвокації — вручення дипломів випускникам.

 

 

Спільнота НаУКМА поповнилася 1081 випускником і випускницею

(773 бакалаври і 308 магістрів).

 

 

Крім того, цьогоріч 42 студенти стали випускниками Києво-Могилянської бізнес-школи.

 

 

Конвокація 2023: вітальне відео

 

З вітальним словом перед випускниками виступив президент НаУКМА Сергій Квіт:

 

«Дорогі випускники, вітаю вас із закінченням Києво-Могилянської академії! Ви подолали неймовірні перешкоди за ці роки: навчалися в час жорстких карантинних обмежень, під обстрілами, у вимушеній евакуації, складали заліки та іспити під час повітряних тривог. Ми безмежно пишаємося вами!

Сьогоднішній день є важливим підсумком тієї частини вашого життя, яку ви ніколи не забудете. Ви знайшли тут своїх друзів, стали членами великої могилянської спільноти.

Я бажаю вам успішної кар’єри, реалізації усіх ваших планів, усіх проєктів. Нехай мрії збуваються.

Повертайтеся! Ми завжди будемо раді вас бачити! Хай щастить!».

 

Із завершенням навчання випускників привітали також почесні спікери, викладачі й випускники НаУКМА.

Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації України:

«Попереду кожного з вас — свій життєвий шлях, перемоги та поразки, але спільна мета — будувати країну майбутнього. Будьте сміливими, максимально швидкими, ухвалюйте ефективні рішення, розвивайтеся неймовірними темпами. Сьогодні світ максимально відкритий. Кожен може стати тим, ким захоче. Результат залежить тільки від вашого бачення та наполегливості. Тож мрійте масштабно, дійте та досягайте. Бажаю вам енергії та сил на цьому шляху!».

 

Енн Еплбом — відома американська письменниця, історикиня, лавреатка Пулітцерівської премії, Почесний доктор НаУКМА:

«Коли ви пішли до школи, ви й уявити не могли, що закінчуватимете університет уже в часи великої війни. Я знаю, що вам зараз важко, і я навіть не можу уявити, через що вам довелося пройти, щоб бути зараз тут, у цей момент. Проте найкращим доказом того, що Україна здобуде свою перемогу, та вже перемагає, — це ви. Ви — майбутнє покоління, люди, які в майбутньому будуть керувати Україною. Ви довели, що ви хоробрі. Ви довели, що ви маєте наполегливість і всі ті якості, які допоможуть вам, як майбутнім лідерам країни. Я бажаю вам удачі в будь-якій справі, за яку ви візьметеся!».

 

Олександр Костюк, директор Інформаційно-обчислювального центру НаУКМА, командир взводу Сил територіальної оборони ЗСУ:

«Вітаю вас з тим, що ви стали частинкою великої могилянської спільноти! Закликаю вас надалі використовувати цей стартовий потенціал, бути лідерами і каталізаторами формування нових сталих, ефективних, підтримуючих спільнот, без яких нам просто не втриматися. Будьте тими, хто об’єднає навколо себе таких же ціннісних людей, візіонерів, які розуміють значимість власної життєвої місії. Будьте тими, хто об’єднає навколо себе наше майбутнє!».

 

Під час церемонії Конвокації Факультету соціальних наук та соціальних технологій перший з дипломів випуску 2023 року вручили батькам Гліба Іванова, студента програми «Політологія», який у січні загинув, захищаючи рідну землю від рашистських загарбників.

Також перед випускниками ФСНСТ із напутнім словом виступила міністерка соціальної політики України Оксана Іванівна Жолнович, кандидат юридичних наук, доцент. Після промови пані Оксана вручила дипломи випускникам і випускницям Школи соціальної роботи НаУКМА.

 

Традиційно саме на Конвокації оголошують ім’я лавреата чи лавреатки Премії імені Миколи Кравця, відзнаки, заснованої 1995 року українським підприємцем і меценатом Миколою Кравцем для випускника НаУКМА за практичний внесок у розбудову України. Від 2005 року її підтримує Андрій Острогруд — генеральний директор ТОВ «Київгума».

Цьогорічною лавреаткою Премії стала випускниця мп «Хімія» Факультету природничих наук Вікторія Антоненко за магістерську роботу «Очищення води від нітритів методом посиленої ультрафільтрації».

 

Konvokazia Spicheka

Konvokazia Spicheka

На церемонії Конвокації Факультету гуманітарних наук НаУКМА відбулося також вручення важливої для могилянців Відзнаки імені Ярослава Спічека за найкращу магістерську роботу за спеціальністю «Філософія». Відзнаку було засновано родиною та друзями випускника могилянської бакалаврської (2017) та магістерської (2019) програми з філософії Ярослава Спічека (1996–2020) з метою вшанування його пам'яті. Відзнака присуджується випускнику або випускниці магістерської програми «Філософія» за ґрунтовну дослідницьку роботу і творчий підхід до науки.

 

Цьогорічним лавреатом Відзнаки став Назар Матьовка, випускник освітньо-наукової програми «Філософія», за магістерську роботу на тему: «Мовлення як джерело філософських утруднень (засади терапевтичного підходу Людвіґа Вітґенштайна)» (науковий керівник — кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА Вʼячеслав Циба). Відзнаку вручила лавреатка 2021 року, аспірантка кафедри філософії та релігієзнавства Вероніка Пугач.

 

Konvokazia Ksiondzik

Konvokazia Ksiondzik

Уже п’ятий рік поспіль наприкінці навчального року в Могилянці вручено Стипендію імені Наталки Ксьондзик за найкращу роботу з літературознавства з-поміж випускників бакалаврських програм. 2019 року цю стипендію заснували батьки, чоловік і друзі Наталії за підтримки Асоціації випускників НаУКМА і кафедри літературознавства.

Лавреаткою 2023 року стала Анастасія Костенко. Відзнаку стипендіальної комісії отримала Дарина Постернак.

 

На Конвокації відзначили й викладачів. За результатами опитування студентів ФЕН 3 і 4 року навчання бакалаврських програм та 1 і 2 років навчання магістерських програм, лавреаткою Відзнаки випускника НаУКМА Тараса Лукачука «Найкращий викладач-наставник ФЕН» у 2023 році стала Олена Костянтинівна Прімєрова, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів.

 

Вітаємо всю могилянську спільноту із закінченням академічного року!

 

Вітаємо випускників 2023 року! Бажаємо успіхів і втілення мрій! Могилянка завжди рада вам!

 

 

Фото з події

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна