Лист-подяка Дмитрія Савченка, стипендіата Меморіальної стипендії ім. Євгена Олефіренка

Минулого року кафедра історії НаУКМА оголосила про заснування благодійного Фонду ім. Євгена Олефіренка, випускника бп «Історія» Могилянки.

 

Кошти Фонду призначені для «Меморіальної стипендії імені Євгена Олефіренка» — покриття плати за навчання для студента/студентки, що вступить на магістерську програму «Історія» Національного університету «Києво-Могилянська академія» на контрактну форму навчання.

 

Одним із лавреатів стипендії став Дмитрій Савченко, студент мп-2 «Історія»:

 

«Хотів би виразити щиру вдячність усім тим, завдяки кому українські студенти в такий важкий час можуть продовжувати навчання в ЗВО України. Без військових, що стали на захист країни проти російської агресії з 2014, без волонтерів, донорів, усіх небайдужих — зараз важко уявити, чи була б у нас можливість здобувати освіту в Україні. Одним із таких героїв є Євген Олефіренко, випускник нашої альма-матер. Із перших днів повномасштабного наступу Євген героїчно боронив нашу свободу і життя. На жаль, 7 липня 2022 року Євген Олефіренко загинув у боях проти російських окупантів на Донеччині.

 

Саме на його честь кафедра історії Національного університету «Києво-Могилянська Академія» заснувала іменну стипендію. Її стипендіатом є і я. Для мене це велика честь, а також додатковий стимул до навчання. У першу чергу через те, що отримання стипендії на честь Євгена, який віддав життя за нас, накладає відповідальність і перед ним, і перед людьми завдяки яким ця стипендія існує. Також стипендія дозволяє більше зосередитися на навчанні, не переймаючись за те, що оплата навчання вимагатиме від мене та родичів додаткових зусиль в умовах, коли економічна ситуація погіршується через війну.

 

Тому я хотів би щиро подякувати Євгену, його сім’ї, і всім іншим захисникам України. Удячний кафедрі історії, Міжнародному Благодійному Фонду відродження Києво-Могилянської Академії, Наталії Рудольфівні Шумковій, Стипендіальній комісії, деканату Факультету гуманітарних наук, у цілому спільноті нашого університету, завдяки яким стипендія була заснована. І звичайно, усім тим, хто фінансово долучився до зборів на стипендію. Саме завдяки вам студенти-історики зможуть отримати стипендію імені Євгена Олефіренка. Завдяки всім вам, засновникам і донорам, стипендія увінчує пам’ять про Євгена, а студенти можуть у цей тяжкий час продовжувати здобувати освіту та зосередитися на навчанні».

 

Водночас кафедра продовжує збирати кошти на покриття стипендією другого року навчання і Меморіальної стипендії для вступників до магістратури.

 

Приймаються благодійні внески фізичних та юридичних осіб із ОБОВ’ЯЗКОВИМ призначенням платежу: «БЛАГОДІЙНИЙ ВНЕСОК У ФОНД ІМЕНІ Є. ОЛЕФІРЕНКА».

 

Зробити внесок на сайті НаУКМА

 

Реквізити для поповнення рахунку в гривні:

 

Міжнародний Благодійний Фонд відродження Києво-Могилянської Академії

Р/Р UA973006580000000000026001032

Реєстраційний номер отримувача: ЄДРПОУ 20072119

АТ «Піреус Банк МКБ», ЄДРПОУ 20034231

Призначення платежу: БЛАГОДІЙНИЙ ВНЕСОК У ФОНД ІМЕНІ Є. ОЛЕФІРЕНКА

 

Міжнародний Благодійний Фонд відродження Києво-Могилянської Академії

П/Р UA823052990000026009045024658

Реєстраційний номер отримувача: ЄДРПОУ 20072119

АТ КБ «ПРИВАТБАНК», ЄДРПОУ 14360570

Призначення платежу: БЛАГОДІЙНИЙ ВНЕСОК У ФОНД ІМЕНІ Є. ОЛЕФІРЕНКА

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна