Могилянка — у списку 100 найпопулярніших університетів серед вступників

Такими є дані інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», яка розміщує рейтингові списки абітурієнтів.

 

Саме завдяки їй вдалося визначити перелік 100 найпопулярніших українських вишів серед вступників 2023 року, до якого увійшов і НаУКМА.

 

Складаючи рейтинг, врахували всі заяви від вступників на навчання для здобуття кваліфікаційних рівнів бакалавра та магістра на базі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання станом на 1 серпня 2023 року.

 

Перше та друге місця за кількістю заяв від абітурієнтів займають Львівська політехніка та Львівський національний університет імені Франка. Третя позиція — у Київського національного університету імені Шевченка. Четверте місце має Київський політехнічний інститут імені Сікорського. П’яте — Національний авіаційний університет.

Києво-Могилянська академія ввійшла до двадцятки лідерів за кількістю поданих заяв: цього року на вступ до вишу подано 7608 заяв.

 

Загалом цьогоріч до університетів України подали заяви понад 1,1 мільйона вступників, враховуючи понад 720 тисяч заяв від абітурієнтів, які вступають після 11 класу для здобуття рівнів бакалавра та медичного магістра за всіма формами навчання.

 

Нагадаємо, НаУКМА ввійшов до 15-ки кращих університетів України в щорічному академічному рейтингу українських вишів «Топ-200 Україна 2023».

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна