Оголошено прийом заявок на отримання Меморіальної стипендії імені Біжана Шаропова

Участь в конкурсі можуть взяти здобувачі PhD «Біологія» факультету природничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія» та аспіранти Інституту фізіології імені О.О. Богомольця НАН України.

 

Стипендія покриває стажування в кращих світових лабораторіях для вивчення найбільш сучасних наукових методів досліджень у сфері наукових інтересів лауреатів. Важливим критерієм є покращення наукового середовища в Україні, тому стипендіати зобов’язуються закінчити PhD-програму в Україні та навчати новим методам колег.

 

Стипендія покриває транспортні витрати, проживання, а також супутні витрати (добові). Розмір стипендії визначатиметься щороку відповідно до кошторису на поїздку. У 2023 році розмір стипендійного фонду становить €15 000.

 

Перелік матеріалів, необхідних для участі в конкурсі:

 

  • заявка у формі мотиваційного листа на участь у конкурсі в рамках Стипендійної програми (англійською мовою);
  • опис проєкту. Має містити короткий опис і план дослідження, а також інформацію про лабораторію та науковий метод, бажаний до вивчення або вдосконалення, та очікувані результати від стажування (2 сторінки А4, Times New Roman 12, інтервал 1) (англійською мовою);
  • резюме (CV) англійською мовою;
  • довідка про навчання кандидата в НаУКМА або Інституті фізіології;
  • рекомендаційний лист від наукового керівника або професора НаУКМА або завідувача відділу Інституту фізіології (у форматі .pdf);
  • копії документів на підтвердження статусу учасника бойових дій, служби у підрозділах Сил оборони та безпеки України або опис волонтерської діяльності, в тому числі спрямованої на підтримку Сил безпеки й оборони України, у довільній формі (за наявності);
  • лист-запрошення на стажування від закордонної лабораторії (за наявності).

 

Форма для подачі заявки

 

Кінцевий термін прийому заявок: 30 листопада 2023 року.

 

Стипендія заснована з ініціативи випускників Києво-Могилянської академії Романа Набожняка та Дарії Парамонової (Лосєвої).

Біжан Шаропов (07.10.1989 - квітень 2022) — випускник програми «Біологія» НаУКМА, голова Ради молодих вчених Національної академії медичних наук України, науковий співробітник відділу нервово-м’язової фізіології Інституту фізіології ім. О.О. Богомольця, співзасновник і головний біолог компанії «Українські генетичні технології». Був активним учасником Революції Гідності. Воював у складі батальйону «Айдар». Після служби захистив кандидатську та почав викладати на кафедрі біології НаУКМА. Від початку повномасштабної війни повернувся до війська. Із квітня 2022 року вважався зниклим безвісти під час виконання бойового завдання на Харківщині.В лютому 2023 року стало відомо про смерть захисника.

29 вересня 2023 року Указом Президента України №643/2023 за особисті мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові ШАРОПОВУ Біжану Рашидовичу — солдату (посмертно) присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна