Нові кроки Могилянки у європейському просторі вищої освіти

mohyla visits 09 2023mohyla visits 09 2023 1

У вересні 2023 року делегація НаУКМА відвідала Університет Гранади (Іспанія) та Інститут політичних досліджень / Sciences Po (Франція), які є давніми партнерами Могилянки. Нагадаємо, що цього семестру викладачі Sciences Po читають десять дисциплін для студентів НаУКМА, а Університет Гранади був першим, хто запросив Академію до асоційованого членства в альянсі європейських університетів. Метою цих візитів були як розвиток двосторонньої співпраці, так і започаткування наукових та навчальних проєктів у межах альянсів європейських університетів ARQUS та CIVICA.  

 

Йшлося про співпрацю в різних галузях знань, зокрема це інформаційні технології, політичні науки, гуманітарна сфера, вивчення іноземних мов, організація спільних заходів, як-от виставок та літніх шкіл, заснування спільних освітніх програм. Безумовно, йшлося також про продовження проєктів мобільності студентів та викладачів — так, від початку повномасштабного вторгнення Sciences Po прийняв у своїх кампусах одну з найбільших груп Могилянців, а в Університеті Гранади попередньо стажувалися співробітники бібліотеки, музею, міжнародного відділу НаУКМА та інші. Попри війну, сторони згадували про можливі приїзди викладачів цих двох університетів до Могилянки.  

 

Могилянці, серед яких були і студенти, і випускники, мали можливість виступити перед академічними спільнотами університетів-партнерів, що було важливим з погляду донесення правди про російсько-українську війну.

 

Про візит делегації НаУКМА до Університету Гранади (Іспанія) — на офіційний вебсторінці університету

 

Про зустрічі делегації НаУКМА із координаторами альянсу європейських університетів ARQUS — на вебсторінці альянсу

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна