• Наукові школи
  • Kyiv-Mohyla Humanities Journal
  • НАУКОВІ ЗДОБУТКИ Національного університету «Києво-Могилянська академія» у 2018 році
  • «Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal»

Останні новини

Захист дисертації Володимира Степанова (разова спеціалізована вчена рада 054-29-12-2023-33)
Детальніше...
Захист дисертації Андрія Волошина (разова спеціалізована вчена рада 051-28-12-2023-28)
Детальніше...
Захист дисертації Оксани Басенко (разова спеціалізована вчена рада 053-29-12-2023-32)
Детальніше...

doc hub

Наші Випускники

 

Від 1998 року аспірантуру НаУКМА  успішно закінчили понад 600 випускників.  Більшість з них продовжують наукову та академічну кар'єру в університетах, наукових інституціях України і світу. Дехто пішов на державну службу, очоливши важливі інституції в уряді. Хтось робить успішну кар'єру в бізнесі. Могилянка пишається  вами!

 
Ваші  «історії» успіху  пропонуємо викладати на цьому сайті.
Якщо Ви — випускник (випускниця) аспірантури/Докторської школи НаУКМА, якщо хочете розповісти, як «аспірантський» етап Вашого життя вплинув на Вашу подальшу кар'єру, чи подякувати Вашому науковому керівникові, чи поділитися науковими здобутками, напишіть нам!
 
 
Листи з темою «Дякую Докторській школі НаУКМА» надсилайте на адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   (бажано з темою Вашої дисертації (дисертацій), місця роботи, фото).
 

Історії успіху

 

Випускниця Докторської школи НаУКМА Уляна Альошкіна успішно захистила кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата біологічних наук за напрямом «екологія» на тему: «Екосистеми міста Києва: класифікація, порівняльна характеристика та охорона».  Захист відбувся 20 листопада 2012 р. на засіданні спеціалізованої Вченої ради К 26.880.02 у Державній екологічній академії післядипломної освіти та управління Міністерства екології та природних ресурсів України. Нині працює в Інституті ботаніки НАН України

детальніше

Ганна Бєленька, аспірантка кафедри фінансів НаУКМА успішно захистила кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук у червні 2011 р. Тема дисертації "МАТЕМАТИЧНІ МЕТОДИ ДІАГНОСТУВАННЯ ФІНАНСОВОЇ СТАБІЛЬНОСТІ БАНКІВСЬКОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ"

blysniukКатерина Близнюк, випускниця НаУКМА, канд.філол.наук, ст.викладач кафедри загального та слов'янського мовознавства НаУКМА. Дисертацію на тему "Лексико-cемантичне поле «патріотизм» в українській, англійській і польській мовах" захистила у 2019 році.

Ірина Борисюк (Ралко)  - кандидат філологічних наук, літературознавиця, доцент кафедри літературознавства, письменниця, заввідділом моральних проблем і шкіл журналу для підлітків «Однокласник»; дис. «Стилетворчі функції міфо-ритуальнних форм у поезії вісімдесятників» (Інститут літератури ім.Т.Г. Шевченка, 2007); авторка біля сорока наукових праць із проблем української літератури кінця ХХ-початку ХХІ століття, зокрема націо-культурної ідентичності, пам'яті та постпам'яті.  Її радіоп’єса «Голос»  стала переможницеюбритансько-українського конкурсу «Радіодрама UA/UK», в ефірі «Українського радіо»  прозвучала в січні 2019 року.

butz katerinaКатерина Будз випускниця бакалаврської, маґістерської програм кафедри історії НаУКМА та аспірантури НаУКМА, перша в Україні здобула  Ph.D в галузі історії (2016 р.). тема дисертації «Українська Греко-Католицька Церква у Галичині (1946–1968 рр.): стратегії виживання та опору у підпіллі»

 

Про навчання в НаУКМА - https://www.youtube.com/watch?v=Go_9HMeievY

 

Анастасія Гринько - випускниця Докторської школи НаУКМА, дисертацію на тему Media Transparency through Journalists’ Interpretations: Research in Ukraine захистила у 2012 р. одночасно в Universitat Autonoma de Barcelona та в НаУКМА, отримала  ступінь доктора філософії у галузі масових комунікацій.

dadashova

Первін Дадашова - випускниця НаУКМА,  кандидат економічних наук, PhD у галузі фінансів, старший викладач кафедри фінансів Національного університету "Києво-Могилянська академія", Начальник управління макропруденційної політики та досліджень Департаменту фінансової стабільності НБУ. 

 

Дисертацію на тему "Системний аналіз та моделювання впливу взаємоузгодженості монетарної та фіскальної політики на макроекономічну стабільність" захистила у 2017 році.

dykiy

Євген Дикий -український науковець, військовик, публіцист. Кандидат біологічних наук, учасник війни на сході України. З лютого 2018 очолює  Національний антарктичний науковий центр.

 
Один з перших аспірантів НАУКМА (вступ у 1999). Успішно захистив дисертацію на тему "Сукцесії донної рослинності шельфу південно-східного Криму"за спеціальністю «Гідробіологія» у 2007. У 2001—2008 роках працював старшим викладачем кафедри екології, заступником декана природничого факультету НаУКМА.
 

Детальніше

ermolenko

Володимир Єрмоленко - філософ, есеїст, перекладач, доктор політичних студій (Школа високих студій суспільних наук: EHESS, Париж), експерт МГО «Інтерньюз-Україна», автор та ведучий програми «Громадське.СВІТ», аналітичного тижневика про міжнародну політику. Випускник НаУКМА, кандидат філософських наук,  ст.викладач НаУКМА. Автор кількох книжок ("«Оповідач і філософ Вальтер Беньямін та його час», «Далекі близькі», «Ловець океану: Історія Одіссея», "Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ–ХХ століть".


Кандидат філософських наук (Україна). Тема кандидатської дисертації: «Модерн та антимодерн у філософії культури Вальтера Беньяміна». Захищена у вересні 2008  у Києві.


Доктор політичних наук, спеціалізація - філософія (PhD, Франція).Тема докторської дисертації: «Дві епохи контрреволюційної філософії. Контрреволюційна думка у Франції (1789-1830) та в Росії (1905-1939). Порівняльний аналіз». Захищена у жовтні 2011 року в Школі вищих досліджень з суспільних наук (EHESS, Париж), з відзнакою журі (mention très honorable avec félicitation du jury).

zverev

Звєрєв Євген  - старший викладач ФПвН НаУКМА, кандидат юридичних наук,  LL.M. (Central European University, 2009), спеціаліст права (НаУКМА, 2008).  Член Вченої Ради ФПвН, член комітету Вченої Ради НаУКМА з якості освіти.


Експерт Центру дослідження проблем верховенства права; Експерт Центру інноваційних методик правничої освіти; Випусковий редактор Kyiv-Mohyla Law and Politics Journal

 

Дисертацію на тему "ТЛУМАЧЕННЯ МІЖНАРОДНИХ ДОГОВОРІВ НАЦІОНАЛЬНИМИ СУДАМИ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД ТА УКРАЇНСЬКА ПРАКТИКА" захистив 17 вересня 2015 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.008.04 в Національному університеті «Києво-Могилянська академія»

kozak olenaОлена Козак отримала перший в Україні диплом PhD з екології у 2016 р.. тема дисертації - "Природні біотопи басейну р. Латориця: класифікація, порівняльний аналіз та оцінка змін".

Вікторія Коновалова - кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, викладач кафедри хімії НаУКМА, одна з перших випускниць аспірантури НаУКМА. Дисертацію на тему "Мембрани з іммобілізованими бактеріями та їх функціональні властивості" успішно захистила у 2001 р. У 2016 р. здобула відзнаку "Кращий викладач факультету природничих наук" (Конкурс Тараса Лукачука).

kotusenkoВіктор Котусенко - могилянець першого набору (1992), і випускник аспірантури першого набору.  Кандидат філософських наук. Тема дисертації "Теорія аналогії буття у філософії Томи Аквінського", захищено у 2007 р. в Інституті філософії НАН України.  Філософ-практик, викладач, консультант у галузі етики бізнесу і корпоративної соціальної відповідальності. Займається питаннями філософії якості, гнучкого управління (agile), мережевої епістемологіі, пост-гуманізму та прийняття рішень у складних середовищах. Має багаторічний досвід викладання історії ідей (НаУКМА), стажувався в Університеті “Нотр-Дам” (США).

kryvoruchka

Людмила Криворучка (дів. Архипова) - випускниця бакалаврату НаУКМА у 1996, магістеріуму у 1998 р., аспірантури у 2000 р. Тема дисертації "Роль інтерпретації в культурі" (2002).

 

Викладач кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА - з 1999 р. до 2012 р. 

З 2015 року - директорка Докторської школи імені родини Юхименків НаУКМА.

 

Детальніше за посиланням

layukМирослав Лаюк - кандидат філологічних наук, поет, письменник, телеведучий на каналі  КУЛЬТУРА UA, старший викладач кафедри літературознавства; дис. «Карпатський текст» у творчості Василя Герасим'юка» (Ін-т літ-ри ім.Т.Шевченка НАНУ, 2018). Дисертація на тему "Карпатський текст" у творчості Василя Герасимюка" (2018) 

 
Автор художніх текстів:

Лаюк М. Осоте! [поезії].Київ: Смолоскип, 2013. 224 с.

Лаюк М. Метрофобія. [поезії]. Львів: ВСЛ, 2015. 176 с.

Лаюк М. Баборня [роман]. Львів: ВСЛ, 2016. 304 с.

Лаюк М. Світ не створений [роман]. Львів: ВСЛ, 2018. 288 с.

Лаюк М. Троянда [поезії]. Львів: ВСЛ, 2019. 96 с.

mazin

Дмитро Мазін - канд.філол.наук, доцент, один з перших аспірантів НаУКМА (вступ 1999). У 2003 р. успішно захистив кандидатську дисертацію на тему "Поетика романів Салмана Рушді". Працює в НаУКМА, завідувач кафедри англійської мови, голова навчально-методичної комісії, керівник Центру канадських студій. Наукові інтереси -  література та англійська мова; сучасні технології навчання (дистанційна освіта); теорія та практика академічного письма.

masluikivska

Олена Маслюківська-Самберг   –   випускниця бакалаврської (1996 р.) та магістерської (1998 р.) програм з екології НаУКМА. Також здобула ступінь магістра з екологічного управління у Єльському університеті (США). Кандидатка економічних наук за спеціальністю «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища», доцентка кафедри екології НаУКМА, аналітикиня з розвитку програм та інновацій ПРООН в Україні.

 

Про неї детальніше

minakovМихайло Мінаков - філософ, дослідник історії модерності та пострадянських ідеологій, доктор філософських наук, керівник української дослідницької програми в Інституті Дж. Кеннана (з 2018 р.), професор катедри філософії та релігієзнавства Києво-Могилянської академії у 2008—2018, голова Кантівського товариства в Україні (2013-18), головний редактор журналу «Ідеологія і політика». Автор п'яти книг та понад ста статей з політичного і культурного аналізу, філософії та історії.
Бакалавр філософії НаУКМА  (1996), магістр філософії НаУКМА (1998), перший набір аспірантури НаУКМА у 1998 р. Першим в НаУКМА захистив кандидатську дисертацію та здобув ступінь кандидата філософських наук у 2000 р. Захист відбувся у Інституті філософії імені Григорія Сковороди НАН України, тема дисертації Кантове поняття віри розуму в контексті німецького просвітництва"
У 2007 р. захистив докторську дисертацію
 

Детальніше  про М.Мінакова тут  і  тут

pavlenkoРостислав  Павленко — український політик, політолог, викладач, народний депутат України IX скликання. З 2018 р.  директор Національного інституту стратегічних досліджень.  Випускник бакалаврату НаУКМА у 1997, аспірантури у 2000.  Другим серед випускників аспірантури захистив кандидатську дисертацію («Парламентська відповідальність уряду: світовий та український досвід», 2001, Ін-т держави і права ім. В.М.Корецького).  Кандидат політичних наук, доцент.  Очолював кафедру політології НаУКМА у 2005 р.

pashko

Оксана Пашко - канд.філол.наук, доцент, завершила аспірантуру НаУКМА і у 2015 р. успішно захистила кандидатську дисертацію «Рецепція творчості Сергія Єсеніна в Україні 1920-х років». Продовжує працювати в НаУКМА на кафедрі літературознавства.

piznuik

Леся Пізнюк - канд.філол.наук, доцент, одна з перших аспіранток НаУКМА (вступ 1998), у 2002 році захистила кандидатську дисертацію на тему «Еволюція художнього мислення Аркадія Любченка: від «романтики вітаїзму» до соцреалізму» (наукові керівники С.Павличко, С.Іванюк). До 2019 року працювала в НаУКМА на посадах викладача, вченого секретаря, керівника редакційно-видавничого відділу.

poliuhovich

Ольга Полюхович - канд.філол.наук, ст.викладач кафедри літературознавства НаУКМА, редактор наукового журналу Kyiv Mohyla Humanities Journal.
Тема дисертації "Феномен алієнації в українській прозі 1920-1940-х років", успішно захищеної у 2015 р.

Russu IrynaІрина Руссу (Борбуляк) – кандидат біологічних наук, доцент кафедри лабораторної діагностики біологічних систем НаУКМА. У 2012 р. успішно захистила дисертацію на тему «Особливості функціонування клітин-попередників кісткового мозку щурів за умов внутрішнього опромінення радіонуклідом стронцію-90» за напрямом 03.00.11 – «цитологія, клітинна біологія, гістологія». Випускниця бакалаврської (2005 р.) і маґістерської (2007 р.) програм кафедри біології НаУКМА та аспірантури НаУКМА (2010 р.). Авторка близько 30 наукових праць, у тому числі навчально-методичного посібника «Експериментальні підходи у вивченні біологічної дії іонізуючого випромінювання» (2020 р.). Лауреат премії імені Петра Могили 2018 р. премії імені Петра Могили 2018 р. за цикл наукових праць «Функціональні особливості стовбурових клітин у нормі, при патологічних станах та в разі дії стресових чинників» (разом з Н. М. Білько та Д. І. Більком). У 2018 р. здобула відзнаку "Кращий викладач Факультету природничих наук".

Максим Свєженцев - випускник НАУКМА (історія). Захистив докторську дисертацію та здобув ступінь доктора філософії у галузі історії в Університеті Західного Онтаріо (Канада) у 2020. Тема дослідження "Phantom Limb’: Russian Settler Colonialism in the Post-Soviet Crimea (1990-1997)".

 

semkiv

Ростислав Семків - письменник, літературознавець, літературний критик, перекладач, видавець, канд.філол.наук, доцент кафедри літературознавства НаУКМА. Директор видавництва "Смолоскип", автор кількох книжок. Один з перших випускників аспірантури НаУКМА. У 2002 р. успішно захистив дисертацію на тему «Іронія як принцип художнього структуротворення».

semikolenovaСвітлана Сєміколєнова -кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів НаУКМА, завершила навчання в аспірантурі НаУКМА та захистила кандидатську дисертацію "Статистичне оцінювання стану та розвитку готельного господарства" у 2008 р.

Марія Сидорович - випускниця однієї з дуже успішних PHD програм НаУКМА - PHD програма «Фінанси», яку очолює Ірина Лук’яненко, доктор економічних наук, професор кафедри фінансів, завідувачка кафедри фінансів НаУКМА.Захист дисертації «Бюджетно-податкова політика в умовах трансформації економіки України», відбувся 26 червня 2013 р. в Київському національному торговельно-економічному університеті.

Дар’я Тарадай - випускниця Докторської школи НаУКМА, Диплом PhD з масових комунікацій НаУКМА  отримала у 2013 р. Нині - старший викладач Могилянської школи журналістики. Тема дисертації "Domestication of International Conflicts in Ukrainian TV Coverage: Overlapping Between Political and Media Discourses".  Захист відбувся за проектом спільних захистів  Докторської школи НаУКМА та  Universitat Autonoma de Barcelona. Детальніше за посиланням

teteruk mariya 2020Марія Тетерюк, випускниця бакалаврської (2009) та магістерської (2011) програм з культурології НаУКМА, аспірантури з журналістики НаУКМА, викладачка Могилянської Школи журналістики, нині працює в Управлінні ООН з координації гуманітарних справ.  Дисертацію на здобуття ступеню PhD захистила у вересні 2020 р. у Universitat Autònoma de Barcelona (Іспанія).

 

Тема  її дослідження Political controversies over sexual and gender rights in Ukrainian mainstream online news mediaThe case of the anti-discrimination reform in Ukraine in 2013 – 2015, наукова керівниця дослідження також випускниця КМА – Тамара Марценюк.

chabannaМаргарита Чабанна, кандидат політичних наук, доцент, випускниця НаУКМА. У червні 2020 р. обрана на посаду завідуючої кафедри політології НАУКМА. Тема канд.дисертації "Формування масового суспільства як необхідна передумова становлення та механізм забезпечення функціонування тоталітаризму (теоретико-методологічний аналіз)" (2006).

shpylchynШпильчин Віталій - ст.викладач кафедри біології НаУКМА, випускник НаУКМА. Захист дисертації «Зміна експресії гена Wi у поколіннях амфідиплоїдів Triticinae»   на здобуття ступеня доктора філософії з генетики (Doctor of Philosophy in Genetics, PhD) відбувся  5 липня 2018 р.  на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.202.01 Інституту клітинної біології та генетичної інженерії Національної академії України.

 

Дисертація виконана впродовж навчання на експериментальній PhD програмі «Біологія і біорізноманіття» (2009-2013 рр.) і аспірантурі НаУКМА (2009-2012 рр.).

yakovlev

Максим Яковлєв    —  випускник Могилянки, науковець, викладач, перекладач, кандидат політичних наук, директор Школи політичної аналітики НаУКМА, у червня 2020 р. обраний завідувачем кафедри політології НаУКМА.

 

Кандидатську дисертацію захистив у 2010 р. на тему Явище інституційного ізоморфізму у процесах демократичної трансформації постсоціалістичних держав (теорія питання) в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень імені І. Ф. Кураса НАН України.

 

Детальніше за посиланням

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна