Оголошено стипендіатів програми «Сільській дитині – сучасна освіта» від БФ «Повір у себе»

 

Стипендії на навчання отримають 10 студентів-першокурсників та 10 студентів старших курсів. Також студенти представили проектні ідеї, що будуть реалізовані коштом фонду «Повір у себе». 

 

Цьогоріч конкурсний відбір передбачав представлення проектної ідеї чи концепції щодо розвитку освіти в сільській місцевості, зміцнення сільської громади, розвиток соціального підприємництва в сільських регіонах.

 

Фінальним етапом конкурсу стала зустріч із представниками БФ «Повір у себе»: співзасновницею фонду Іриною Іванчик, головою правління фонду Світланою Мозговою та її заступницею Тетяною Швець. Студенти коротко представили свої конкурсні проекти, розповіли про те чому обрали саме Могилянку та поділилися своїми планами на майбутнє. Також на зустрічі були присутні президент НаУКМА Андрій Мелешевич, віце-президент із науково-педагогічної роботи Василь Ожоган, віце-президент із наукової роботи та інформатизації Тетяна Ярошенко, керівниця відділу по роботі зі студентами Діана Проценко та представниця студентського відділу кадрів Олена Куценко.

 

«Ми дуже вдячні фонду «Повір у себе» за підтримку цих талановитих студентів, - розпочав президент НаУКМА Андрій Мелешевич. – Безперечно, кожен студент Академії є особливим, талановитим та розумним. Але, наші реалії дещо обмежують можливість дітей із сільських шкіл отримати столичну освіту. Тому підтримка і додаткова допомога таким студентам є необхідною. Це дозволяє їм легше адаптуватися у новому середовищі, більше зосереджуватися на навчанні та реалізовувати власні проекти».

 

Ірина Іванчик із приємністю відзначила, що фонд зацікавлений у стратегічній та довготривалій співпраці з Академією, котра виховує нове покоління драйверів реформ: «Лідерство, дух підприємництво та інновації – це ті три аспекти, які рухатимуть університет, країну та світ уперед, - зазначила пані Ірина. – Після розмови з вами я переконалася, що з нашою допомогою ви зможете пришвидшити цей рух змін на краще, а Могилянка – це саме те сприятливе середовище, де формуються не лише знання, а й принципи».

 

Під час презентації проектів студенти відповідали на запитання представників фонду та своїх колег. За рішенням благодійників у результаті буде утворено команди з усіх учасників, котрі об’єднаються для подальшої роботи над проектами та їхнім удосконаленням. У результаті планується реалізація найуспішніших не лише в одному населеному пункті, але й по всій країні.

 

Отож, стипендіатами першого року навчання стали: Дяченко Олександр (ФПвН, «Право»), Капустян Юлія (ФГН, «Філологія» (українська мова), Квасній Ярина (ФГН, «Філологія» (українська мова), Лисецька Марина (ФПрН, «Екологія»), Микуляк Ярослав (ФЕН, «Фінанси, банківська справа та страхування»), Палій Лідія (ФПвН, «Право»), Сивак Анжела (ФГН, «Історія та археологія»), Ратєєва Анастасія (ФСНСТ, «Політологія»), Торчило Тетяна (ФЕН, «Фінанси, банківська справа та страхування»), Галичанський Назар (ФЕН, «Фінанси, банківська справа та страхування»). Постоловська Мар`яна (ФПвН, «Право», 4 курс), Гультяєв Андрій (ФПрН, «Хімія», 2 курс), Вірич Дмитро (ФЕН, «Менеджмент», 4 курс) Гарасівка Наталія (ФЕН «Менеджмент», 3 курс), Кульба Юлія (ФПвН, «Право», 2 курс), Савинський Сергій (ФПвН, «Право», 4 курс), Обертинська Ірина (ФСНСТ, «Соціальна робота», 2 курс), Гайдук Іванна (ФГН, «Філософія», 2 курс), Ковальов Сергій (ФЕН, «Фінанси і кредит», 4 курс), Мельник Анна (ФЕН, «Фінанси і кредит», 4 курс) – стипендіати 2-4 року навчання.

 

Нагадаємо, Благодійний фонд «Повір у себе» систематично підтримує студентів та викладачів Києво-Могилянської Академії. Так, минулого року Фонд підтримав 10 здібних студентів стипендіями . Також, фонд «Повір у себе» заснував дослідницькі стипендії для професорів, докторів та молодих дослідників віком до 35-ти років. У 2017 році гранти отримали Тетяна Степурко (PhD, випускниця НаУКМА, викладачка Школи охорони здоров’я), Максим Антонюк (к.б.н., факультет природничих наук) та Руслан Чорней (к.фіз.-мат.н., факультет інформатики). У 2018 – «Професорську» піврічну стипендію здобули Марина Ткачук (доктор, професор, Факультет гуманітарних наук) та Анатолій Бурбан (доктор, професор, Факультет природничих наук). «Докторську стипендію» на 12 місяців – Денис Білько (канд. наук, Факультет природничих наук). Дослідницьку стипендію у категорії «Молодий дослідник» на 12 місяців здобула Наталія Гусак (канд. наук, Факультет соціальних наук та соціальних технологій).

Віктор та Ірина Іванчики є багаторічним партнерами традиційного Благодійного вечора НаУКМА. У 2017 році Благодійний фонд «Повір у себе» було нагороджено відзнакою «Золотий партнер Року».  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна