«КУТ»: нова точка розвитку для могилянців

Музичний хаб «КУТ» - один із проектів хакатону ідей для Культурно-мистецького центру НаУКМА, відкриває репетиційну студію. Перший квартирник на новому обладнанні відіграють вже наприкінці грудня.   

 

  

Проект музичного хабу «КУТ» на Хакатоні проектів та ідей для оновленого КМЦ  розробили студенти Дмитро Харченко  (БП-4, «Фінанси і кредит», Назар Ткач (МП-1, «Комп'ютерні науки») та Дмитро Ясько ( МП-1, «Маркетинг»). Хакатон, організований командою ініціаторів змін КМЦ – Віктором Килимарем, Русланом Дабжанським та N-Cubator у липні, зібрав понад 30 учасників, які сформували п`ять команд і під керівництвом 10 менторів формували, продумували і презентували свої ідеї для майбутнього оновленого КМЦ. Як результат, отримали 10 різних ідей, найбільш продумана з яких, ідея музичного хабу з репетиційним залом і музичним лейблом, одразу по закінченню Хакатону отримала фінансування на втілення від одного з менторів.

 

  

«У нас виникла ідея створення музичного хабу як майданчика для розвитку могилянських музикантів, – розповідає капітан команди, а тепер куратор проекту Дмитро Харченко. – На хакатоні нас вирішила підтримати пані Ірина Іванчик, і вже зараз у нас є апаратура на одну репетиційну студію. Однак, через сесію ми повноцінно запустимо її лише наступного семестру. Але ми вже готуємо новорічно-різдвяний квартирник, де заразом і представимо нашу організацію».

 

 

«Могилянка – це не лише місце для навчання, – зазначає Валерія Казадарова, керівниця відділу стратегічного розвитку НаУКМА. – Нам важливо, аби під час навчання в університеті молода людина розвивалася як особистість і мала можливість реалізовувати свій творчий потенціал. Ми бачимо себе як середовище, котре плекає «агентів змін» нашої країни і світу на краще. Саме тому команда університету вважає за необхідне підтримувати ідейно та інфраструктурно ініціативи, які спрямовані на цілісний розвиток особистості».

 

Так, місією «КУТа» є створення спільноти молодих артистів та формування спільного культурно-просвітницького простору для поширення новітніх ідей музичної культури. 

Реалізація проекту передбачає декілька етапів: І етап – відкриття першої репетиційної студії (уже незабаром), ІІ етап – наповнення двох наступних репетиційних студій та ІІІ етап – переобладнання PidWall-у на студію звукозапису.

 

«Ми переконані, що музичний хаб допоможе вивести якість виконання та музичне мистецтво загалом, на кращий рівень, – каже Дмитро Харченко. – Щоб в перспективі можна було робити щось цікавіше та масштабніше, ніж просто репетиції та концерти».

 

«Такі благодійні проекти, мабуть, найкращий спосіб підтримки студентства, - каже керівниця Культурно-мистецького центру Владислава Осьмак. – Коли створюються умови, аби за реалізацію ініціативи несли відповідальність самі студенти, аби вони співпрацювали, об'єднувались, виробляли спільні продукти (культурні і не лише). КМЦ у майбутньому може стати місцем для впровадження студентського соціального бізнесу. Сподіваюся, студентський музичний хаб – це добрий початок. І, безперечно, ми щиро вдячні пані Ірині Іванчик та Благодійному фонду «Повір у себе» за відкритість і готовність підтримувати наших студентів».

 

Нагадаємо, що Благодійний фонд «Повір у себе» є стратегічним партнером Києво-Могилянської Академії. Так, Фонд уже два роки поспіль підтримує здібних студентів стипендіями. Також, фонд «Повір у себе» заснував дослідницькі стипендії для професорів, докторів та молодих дослідників віком до 35-ти років.

 

Віктор та Ірина Іванчики є багаторічним партнерами традиційного Благодійного вечора НаУКМА. У 2017 році Благодійний фонд «Повір у себе» було нагороджено відзнакою «Золотий партнер Року».  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна