НаУКМА підписав договір про співпрацю з Unicheck

 

Усі дисертаційні, дипломні та наукові роботи в НаУКМА перевірятимуть за допомогою сервісу з онлайн-пошуку плагіату Unicheck. Відповідний договір було підписано 15 квітня 2019 року.

 

 

«Києво-Могилянська академія – наш надійний партнер у питанні боротьби із плагіатом та поширення культури академічної доброчесності, – підкреслює голова Unicheck Україна Андрій Сідляренко. – НаУКМА – один із ЗВО, що першим доєднались до нашої акції #СтопПлагіат. Академія була надійним партнером Unicheck та SAIUP в організації міжнародної освітньої конференції «Академічна доброчесність: практичний вимір» та гостинно прийняла у своїх стінах понад 250 учасників. Тож сьогоднішнє підписання договору ще раз засвідчує наше партнерство та плідну співпрацю».

 

Андрій Сідляренко також зазначив, що що місія Unicheck полягає в підвищенні якість освіти в Україні за рахунок впровадження принципів академічної доброчесності в університетську культуру та покращення академічної мотивації студентів та викладачів. Так, на початку квітня 2018 року Unicheck Україна та Міністерство освіти і науки України уклали Меморандум, згідно до якого українські виші отримали можливість найближчі 7 років безкоштовно використовувати надсучасний сервіс перевірки наукових робіт на плагіат.

 

«Сервіс Unicheck – це першокласний інструмент, за допомогою якого ми тепер маємо можливість новітніми технічними засобами просувати цінність академічної доброчесності, котра виступає одним з основних елементів архітектоніки нашого університету», – зазначає завідувач Центру забезпечення якості освіти НаУКМА Іван Гомза.

 

Під час тренінгу для викладачів НаУКМА, що відбувся 25 квітня, голова Unicheck Україна детально розповів про функціональні можливості сервісу. Так, Unicheck може працювати з текстами на 22-ох мовах у різних форматах, а для перевірки однієї сторінки тексту необхідно до 20 секунд. Детально були розглянуті базові можливості користувача системи, засоби адміністрування, інструментарій перевірки та збереження звітів. Сервіс Unicheck працює як у мережі Інтернет, так і в інтеграції з навчальними системами (Moodle, Canvas, Blackboard, Schoology, Google Classroom та ін.).

 

«Завдяки зручному функціоналу сервіс дозволяє порівнювати наукові роботи не тільки з інтернет-джерелами, а й з академічною базою закладу освіти, – пояснює Андрій Сідляренко, – а також з усіма документами в певному обліковому записі. Окрім того, він не потребує надскладної технічної підтримки або ж новітнього обладнання. Для перевірки тексту на плагіат завдяки Unicheck необхідно: найпростіший комп’ютер, браузер і доступ до мережі Інтернет».

 

Варто зазначити, що сервіс пошуку плагіату Unicheck вже успішно використовують понад 120 українських та 500 іноземних навчальних закладів: University of Tennessee (США), Universidad Rey Juan Carlos (Іспанія), Connections Education Pearson (США), Universidad Complutense de Madrid (Іспанія), Western Governors University (США) та інші. Восени 2018 року Unicheck було обрано в якості основного програмного забезпечення для визначення унікальності студентських робіт від Освітньої мережі штату Юта (UEN, США), котра об’єднує понад 20 тисяч студентів у вісьмох вищих закладах освіти, технічних коледжах та понад 640 тисяч учнів у 1098 школах.

 

Нагадаємо, що боротьба проти плагіату та будь-яких проявів академічної недоброчесності є ключовим аспектом стратегії розвитку нашого університету, а відповідне могилянське Положення про запобігання плагіату було прийнято вперше в Україні ще у 2009 році. Це також є одним з пріоритетних напрямків діяльності Центру забезпечення якості освіти в НаУКМА. Так, Центром було розроблено онлайн-курс «Академічна доброчесність в університеті» на платформі «Відкритий Університет Майдану».  

.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна