Могилянка та компанія ЕРАМ презентували спільну магістерську програму «Інженерія програмного забезпечення»

 

Факультет інформатики Могилянки та провідний світовий постачальник послуг з розробки програмного забезпечення і цифрових платформ ЕРАМ з вересня запускають спільну магістерську програму за напрямком «Інженерія програмного забезпечення». Вона поєднує академічні знання про сучасні технології, практичні світові кейси з бізнесу, основи менеджменту та реалізації архітектурних рішень – все, що необхідно для успішної роботи майбутніх інженерів, архітекторів та управлінців в ІТ.

 

 

Представили програму студентам декан факультету інформатики НаУКМА, доктор фіз.-мат. наук, професор Микола Глибовець, віце-президент, голова ЕРАM CEE Юрій Антонюк та керівник освітніх програм ЕРАМ, к. техн. наук Максим Почебут.

 

Серед навчальних модулів програми - сучасні підходи менеджменту продуктів та складних проектів (Delivery and Product management), архітектурні рішення (Solution Architecture), хмарні сервіси та DevOps (Cloud and DevOps), великі дані (BigData). У її фокусі - розуміння практичних потреб бізнесу, які було сформовано завдяки багаторічному досвіду EPAM у цифровій трансформації великих компаній. Навчання здійснюватиметься за змішаною системою: оффлайн, онлайн, самостійне навчання та практика на реальних бізнес -проектах.

Запис на повний курс навчання триватиме до кінця липня 2019 року.

Курс орієнтований і на досвідчених, і на молодих ІТ-спеціалістів. Обов’язковою умовою навчання є успішне складання єдиного вступного іспиту з англійської мови.

 

Відкриваючи презентацію, президент Могилянки доктор Андрій Мелешевич відзначив, що вже три роки поспіль факультет інформатики НаУКМА є лідером українського фахового освітнього рейтингу, який проводиться он-лайн ресурсом DOU. Назагал, студенти, що вступили до НаУКМА на бюджет у 2018 році, мають найвищий середній бал ЗНО по Україні – 186,5. Це зумовлює дуже високі вимоги щодо навчання і викладання на факультеті, а також співпраці з бізнес-партнерами.

 

«Для нашого університету співпраця з компанією ЕРАМ, однією з найкращих ІТ-компаній в Україні, означає можливість розвитку нашої магістерської програми на якісно новому рівні. Маю на увазі дуальну освіту, де головним є симбіоз, взаємодія університету та бізнесу, академічного середовища та  ІТ-сфери, - підкреслив президент. - Ми дякуємо компанії ЕРАМ за розуміння важливості цієї співпраці задля нової якості освіти та нової якості ІТ-бізнесу. Я впевнений, що ця взаємодія буде ефективною і дасть свої плоди».

 

Юрій Антонюк, віце-президент та голова ЕРАM CEE, наголосив, що світовий ринок ІТ стрімко розвивається, сьогодні попит на висококваліфікованих спеціалістів перевищує пропозицію. «Саме тому ми об’єднуємо зусилля з Києво-Могилянською академією у спільному проекті, - сказав пан Антонюк. - ЕРАМ інвестує свої знання та досвід у магістерську програму, таким чином, ми ділимось своєю експертизою з більш широкою спільнотою ІТ-спеціалістів. Переконаний, така співпраця буде сприяти розвитку системи вищої освіти та ІТ-галузі України в цілому».

 

Нагадаємо, у рейтингу українських вишів DOU, який щорічно укладає спільнота програмістів, Могилянка лідирує впродовж останніх трьох років: готовність рекомендувати свій заклад оцінюється у 8,9 бала з 10. Крім того, наші випускники та студенти вважають, що НаУКМА частіше за інші університети залучає ІТ-фахівців до викладання (на це вказали 78% респондентів, при середньому показнику 41%).

Також рейтинг відзначив допомогу ІТ-компаній в облаштуванні навчального простору (показник Могилянки - 66% при середньому показнику 34%). Що ж стосується корупції, то у НаУКМА один з найнижчих її показників (особисто стикалися 2%, при середньому показнику 33%) та один з найвищих показників нетерпимості до плагіату (6,3 бала з 10 при середньому показнику 4,9).

Декан факультету інформатики, доктор фізико математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Микола Глибовець став лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки 2018 року. 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна