У НаУКМА відбулась освітня подія з програмування для школярів

 

04-6 липня факультет інформатики (ФІ) НаУКМА спільно з Факультетом прикладних наук УКУ провели освітню програму для школярів старшого шкільного віку, що допоможе отримати перший досвід програмування з Python, опанувати основи економіки та поринути у світ дизайн-мислення. 

 

 

Метою цієї події є дати учасникам початкові знання та базові навички з програмування, що допоможуть їм розвиватись та розуміти технології.

 

«До нас звернулися колеги з УКУ, котрі вже проводили подібні ініціативи у Львові, – розповідає Трохим Бабич, студент ФІ НАУКМА та один із співорганізаторів «APPS Summer Days» у НаУКМА. – Особливістю програми у Могилянці є те, що ми пропонуємо навчання для двох рівнів: тим, кому потрібні базові навички та, тим, хто вже має досвід у програмуванні. Також важливо те, що завдяки партнерам з «Інфорпульсу» ми робимо цю програму безкоштовно. На програму зареєструвались 61 слухач.

Цікаво, що серед них є і 10 дорослих, котрих ми запросили на умовах вільних слухачів».

Ініціатива розроблена студентами Факультету прикладних наук УКУ з урахуванням потреб школярів та включає не лише навчання програмування. Школярі дізнаються про основи економіки, дизайн мислення та поведінкову економіку, а також спілкуються й вчаться працювати командно».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ідея проведення табору виникла на факультеті прикладних наук УКУ, коли всі викладачі та працівники разом читали та обговорювали книгу Андріана Сливоцього «Давид перемагає» ,– розповідає студентка УКУ, кураторка проекту Ірина Попович.

Спершу це була задумка, яку ми згодом і реалізували, літнього табору для дітей у Львові. Викладачі разом із зацікавленими студентами бакалаврських програм факультету пропрацювали ідею та мотивацію, склали програму. Ми ж були й викладачами на першому таборі та займалися організаційними питаннями. А цьогоріч, вже в самих студентів, виникла ідея масштабувати це також і на інші міста, співпрацюючи при цьому з іншими освітніми установами (УАЛ, НаУКМА).

 

Нашою метою є не лише навчити дітей програмувати чи розв’язувати задачі, а радше сприяти тому, щоб ці діти знайомились, спілкувались і таким чином розбудовувати в Україні таку спільноту за інтересами, починаючи ще зі шкільних років. Як показує досвід минулого року, багато хто з них продовжує спілкуватись між собою, разом працювати над задачами та проводити час на дозвіллі. Ми думаємо, що це чудово :)».

 

Учасники були поділені на дві групи: «початківці» та «просунуті». На серії тренінгів студенти та студентки НаУКМА й УКУ розповідали про основи Python, поведінкову економіку та дизайн мислення. Також всі змогли познайомитися з майбутнім деканом ФІ НаУКМА Андрієм Глибовцем, котрий розповів про сучасні тенденції в програмуванні та особливісті навчання програмера в університеті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Доволі корисно й гарно організовано, – ділиться враженнями Артемій, одинадцятикласник Київської спеціалізованої школи № 98 з поглибленим вивченням іноземних мов. – Я цікавлюсь програмуванням вже давно, але тут, справді, отримав багато крутої й нової для себе інформації. От, про дизайн мислення взагалі почув уперше. Ще мені дуже сподобалась атмосфера в університеті. Тепер факультет інформатики НаУКМА – перший пріоритет для вступу».

 

До речі, факультет інформатики НаУКМА чотири рази поспіль ставав лідером у рейтингу ЗВО від ресурсу українських розробників програмного забезпечення DOU.ua  . Також, раніше ми повідомляли про те, що ФІ НаУКМА спільно з компанією ЕРАМ запускають спільну магістерську програму за напрямком «Інженерія програмного забезпечення», котра поєднуватиме академічні знання, практичні світові кейси з бізнесу, основи менеджменту та реалізації архітектурних рішень.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна