Центр психічного здоров’я та психосоціального супроводу

fb f logo blue 50

Розклад

На сьогодні тренінги проводяться на замовлення.

За інформацією, будь ласка, звертайтесь до Оксани Басенко, кординатора проектів Центру ел. поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за телефоном +38 095 207 46 35.

 

Тренери

 

Сертифіковані тренери НаУКМА є висококваліфікованими фахівцями у галузях психології, психотерапії, соціальної роботи, мають тривалий досвід практичної роботи з дітьми, дорослими, ветеранами АТО, вимушеними переселенцями, різними категоріями людей, що зазнали психологічної травми.

 

Експерт-тренер Контакти, місце роботи Освіта, досвід роботи
     
Донецька область    
     

Антонова Вікторія Миколаївна

Antonova

Психолог Центру психосоціальної реабілітації Національного університету "Києво-Могилянська академія" міста Покровська

0509802204

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: психолог, Донецький інститут психології і підприємництва. Практичний психолог І кваліфікаційної категорії.

Сертифікати: «Основи дитячої психотерапії та психологічного консультування», «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів».

 

Спеціалізація: практик в транзактному аналізі. Навчання транзактному аналізу в організації Українська Асоціація Транзактного Аналізу. Фасилітатор міжнародної програми ICDP. 10 річний стаж роботи практичним психологом в закладах освіти. Досвід кризового консультування дітей та їх сімей, робота з групами з розвитку психосоціальної стійкості до стресу.

 

Досвід роботи: робота в сфері освіти дитячим психологом. Тренер ЮНІСЕФ НаУКМА у проекті «Діти миру», компонент «Підвищення психосоціальної відповіді дітей та сімей у східних та центральних областях України». Співробітник Центру психосоціальної реабілітації НаУКМА в місті Покровську Донецької області. Волонтер міжнародного проекту Expressive Sandwork.

     

Боженко Євген Євгенович

Bozhenko

Практичний психолог
ЗОШ І-ІІІ ступенів №12
м. Слов’янськ
0958794885
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

Освіта: Психолог. Психолог системи освіти. Слов’янський державний педагогічний інститут.

 

Спеціалізація: Психологічний супровід у системі освіти. Робота з наслідкам переживання травматичних подій, ПТСР (М. Doron, See Far CBT), сертифікат 2016р.

 

Досвід роботи: Робота з програм тренінгів НаУКМА з учнями, вчителями, батьками. 6-річний досвід індивідуальної роботи з особами, що пережили наслідки травматичних подій.
 

     

Жданова Наталія Олександрівна

ZhdanovaNO

Практичний психолог СОЦСР «Смарагдове місто»
м. Святогірськ
095-305-27-02

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Освіта: Слов’янський Державний Педагогічний Університет, практичний психолог, викладач психології.

Навчальна програма для медіаторів «Базові навички медіатора в навчальному закладі та громаді» (2015р).
Літня інтегральна школа «Емпатія - 2016».

 

Досвід роботи: 17-ний стаж корекційно-відновлювальної та розвивальної роботи з дітьми соціально незахищеної категорії (сироти, ПБП). З 2014 року надання психосоціальної допомоги дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військового конфлікту: підвищення рівня стресостійкості, розвиток емоційного інтелекту, емпатійного спілкування, соціальна інтеграція, профілактика емоційного вигорання.

     

Зінчук Валентина Володимирівна

Zinchuk

Психолог, психотерапевт Центру психічного здоров'я та психосоціального супроводу НаУКМА. Покровськ 095 8297699. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Слов'янський державний педагогічний університет (психолог, магістр психології, викладач вищих навчальних закладів); Костянтинівське медичне училище (медсестра).

 

Спеціалізація: перший ступінь навчання у "Московському гештальт інституті" - "Основи гештальт- терапії"; фасилітатор міжнародної програми ICDP; базова навчальна програма з психотерапії, Всеукраїнський інститут клієнт-центрованої та експериментальної психотерапії; «Супервізія» у психологічному консультуванні та психотерапії", "Основи теорії та практики психологічного консультування" (Луганський національний університет ім. Т.Шевченка)

 

Досвід роботи: медсестра Покровської центральної лікарні; практичний психолог загальноосвітньої школи №9 м. Покровська; волонтер міжнародного проекту Expressive Sandwork; обласний тренер програми "Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в учнівському середовищі"; психолог, психотерапевт Центру психічного здоров'я та психосоціального супроводу НаУКМА у м.Покровську

     

Полозюк Юлія Миколаївна

Poloziuk

Практичний психолог Центр практичної психології і соціальної роботи
м. Костянтинівка
050-80-413-13
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: психолог, вчитель англійської мови (Горлівський педагогічний інститут іноземних мов, 2000р.). Спеціаліст вищої категорії. Додаткова освіта: «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів», «Комплексна та психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військових дій», «Базові навички медіатора у навчальному закладі та громаді», «Розвиток стресостійкості у дітей: основи дтячої психотерапії та консультування», «Арт-терапія у роботі з травмою».

 

Спеціалізація: сертифікований дитячий та сімейний психолог, медіатор. Тренер проектів НаУКМА та ЮНІСЕФ для дітей, батьків т педагогів. Практичний психолог Центру практичної психології м.Костянтинівка.

 

Досвід роботи: 17-річний стаж консультативної та тренерської роботи. Кризове консультування дітей, підлітків та дорослих, людей, що постраждали внаслідок військових дій. Розвивальна та корекційна робта методами арт-терапії, пісочної терапії, фототерапії, з використанням конструктора LEGO, метафоричних карт. Розв’язання конфліктів за допомогою медіації.

     

Ромашка Олена Олександрівна 

Romashka

Методист
Науково-методичний центр відділу освіти Слов’янської міськради
0953832233
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
063 9443809, 096 0858906 

Освіта: Слав’янський державний педагогічний інститут, психолог.


Додаткова освіта: тренінги, програми: «Теорія і методика освіти для сталого розвитку» в рамках міжнародного проекту «Освіта для сталого розвитку в дії», «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу дітей», «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в учнівському середовищі», Junior/Elementary/Adolescent/Teen/Caregivers' Journey of Hope Facilitator та ін.

 

Автор програми «Корекційно-розвивальні заняття при емоційних розладах у дітей»

 

Педагогічний стаж 25 років, психологічний стаж 12 років.

     

Соловйова Вікторія Вікторівна

Solovyova

Керівник Центру психосоціальної реабілітації Національного університету «Києво – Могилянська академія» м. Покровська, науковий співробітник Центру психічного здоров'я та психосоціального супроводу НаУКМА,

050 877 23 82, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: психолог, Донецький інститут соціальної освіти, факультет психології, практичний психолог вищої категорії, методист вищої категорії.

Сертифікати "Основи гештальт-терапії", «Сімейна психотерапія та консультування», «Основи дитячої психотерапії та психологічного консультування». Грамота НАПН України, грамоти та подяки Українського НМЦ практичної психології і соціальної роботи, актор та співавтор статтей та методичних посібників

 

Досвід роботи: керівник психологічної служби, досвід роботи кризового консультування та психотерапевтичної допомоги населенню буферної зони поблизу лінії розмежування, тренер НаУКМА/ЮНІСЕФ «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів», «Психосоціальна допомога населенню, постраждалому внаслідок військових дій в Україні», навчання та здійснення супервізійної підтримки мобільним бригадам та педагогам, які проживають у 5-тиколометровій сірій зоні, тренер міжнародного волонтерського проекту Expressive Sandwork

     
Дніпропетровська область    
     

Єхалова Людмила Василівна

YehalpvaL

Практичний психолог
СЗШ І-ІІІ ступенів № 5
м. Кам'янське
067 73 77 610. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: психолог, магістратура, аспірантура за фахом, Дніпропетровський національний університет ім.О. Гончара.

 

Спеціалізація: психотерапевт з напрямків: клієнт-центрована психотерапія, дитяча та юнацька психотерапія. Дійсний член УСП, внесена до реєстру психотерапевтів УСП.

 

Досвід роботи: з 2006 року професійно займаюся психологією та психотерапією, здійснюю психологічний супровід учасників навчально-виховного процесу, маю значний досвід проведення індивідуальної та групової психотерапії дітей, підлітків, дорослих, працюю з травмою.

     

Лях Наталія Василівна

Lyah

Практичний психолог
НВК № 61
м. Дніпро
(095) 737-42-34
(068) 558-71-75
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Бердянський державний педагогічний університет 2012р. Навчальні програми на базі НаУКМА.

 

Спеціалізація: Психологічний супровід, кризове консультування, корекційно – відновлювальна робота, надання психосоціальної підтримки постраждалим від військового конфлікту в Україні, розробка та проведення тренінгів, супервізійна підтримка.

 

Досвід роботи: НВК ліцей №61, м. Дніпро, приватна практика, тренер проектів ЮНІСЕФ/ НаУКМА.

     

 

Тропіна Маріанна Олександрівна

Tropina

Соціальний педагог
ЗОШ І-ІІІ ступенів № 15
м. Кривий Ріг
067 63 74 674
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Криворізький Державний Педагогічний Університет. Міжрегіональна Академія Управління Персоналом МАУП (м. Київ), практичний психолог.

 

Додаткова освіта: Навчальний семінар "Розвиток потенціалу для надання психосоціальної підтримки: навчання, підготовка тренерів та супервізія» GIZ. Семінар «Метод ненасильницької комунікації за М.Розенбергом» SUDOST. Навчальна програма «Особливості надання супервізійної підтримки спеціалістам з психосоціальної підтримки дітей та сімей», «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в навчальному середовищі», «Навички кризового консультування і розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів» НАУКМА, ЮНІСЕФ.

 

Досвід роботи: З 2008 року перинатальний психолог, шкільний психолог, тренер, супервізор.

     

Федорець Ольга Володимирівна

Fedorets

Психолог-психотерапевт психодинамічного напрямку, супервізор, експерт НаУКМА. Тел.: 050 4527554
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Спеціалізація у дитячій, підлітковій (ПУПТ) та сімейній системній психотерапії (Українська спілка психотерапевтів), першої психологічної допомоги та роботі з психологічною травмою (Ізраїльська коаліція травми), надання супервізії (Берлінський Центр «Вижити»). Понад 15 років практичної роботи з дітьми, підлітками, дорослими та сім’ями в індивідуальній та груповій формі. Досвід роботи кризового психолога та супроводження сімей загиблих.

 

Досвід створення, організації, проведення, методичного забезпечення та супроводу тренінгів з батьками, педагогами, керівниками, соціальними робітниками та представниками державних структур.

     

Ямкова Вікторія Володимирівна

Yamkova

Практичний психолог
НВК № 107
м. Дніпропетровськ
095 92 45 057
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Дніпропетровський Національний Університет імені Олеся Гончара, психолог

 

Спеціалізація: Дитячий психотерапевт УСП (Українська спілка психотерапевтів) Дитяча та юнацька психотерапія (психоаналітичний напрямок)
Тренер ЮНІСЕФ з 2015року /«Комплексна психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні»

 

Досвід роботи: Шкільний практичний психолог. Тренінги для дітей, батьків та вчителів.
Приватна практика консультування, психотерапія.
Проведення інтервізійних груп для психологів та психотерапевтів.

 

Мої дослідження:
1. «Особливості мотиваційно-ціннісноі сфери підлітків схильних до комп’ютерної залежності»
2. «Взаємозв'язок типів психологічного захисту з дезадаптацією підлітків в соціальній групі».

     
Запорізька область    
     

Арутюнян Каріне Арташесівна

Arutunyan

Практичний психолог
ЗГ № 11
м. Запоріжжя
0953667977, 068 862 11 43
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Соціальний педагог / ЗДУ, СПП. Психолог, викладач вищого навчального закладу / ГУ «ЗІДМУ».

Сертифікати за проектами GIZ, НаУКМА/ЮНІСЕФ, Council of Europe, ICDP, ЛНУ ім.Шевченка та ін. Член асоціації ГО «східноукраїнська асоціація арт-терапії», Дитячих та сімейних психологів, Асоціації професійних психологів «ПРИЗНАНИЕ»

 

Досвід роботи: практичний психолог, волонтер запорізької психологічної кризової служби

     

Казакова Олена Миколаївна

Kazakova

Практичний психолог
ЗБЛ «Перспектива»
м. Запоріжжя
0676188542
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Освіта: Диплом спеціаліста 27.07.95 ЗДУ, практичний психолог, математик-викладач.

 

Сертифікати за проектами GIZ, Johns Hopkins University, НаУКМА, SUDOST Europa Kultur, Київський Гештальт Університет, Карітас України, Malteser International.

 

Досвід роботи. З 1993 р. - викладач математики. З 1995 р. і до теперішнього часу - практичний психолог Запорізького багатопрофільного ліцею «Перспектива». З 2008 року додатково працюю в центрі сімейної культури «Цветок жизни» - групові заняття з психологічної підготовки до партнерських пологів. З лютого 2015 р. – волонтер Запорізької психологічної кризової служби, член команди форум-театру. З листопада 2016 р – консультант програми СЄТА по психологічної допомоги для ветеранів АТО, їх подружжя, та ВПО.

     

Конрад Тетяна Юріївна

Konrad

Психотерапевт, експерт НаУКМА, ЮНІСЕФ, ОБСЄ. ЗГПІ викладач. 063 9973870
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

СПИГ диплом про вищу освіту в області гештальту. Паризька школа гештальту (Франція), спеціалізація: робота з тілом, робота з травмою.

Норвезький королівський коледж гештальту (м.Осло): програма підготовки супервізорів EAGT. Ізраїльська асоціація травми: Програма підготовки травма-терапевтів. Чехія. Сертифікат тренерів для підготовки психологів МНС. Європейська асоціація психотерапії. Комітет з прав людини. Тренер по роботі з травмою в надзвичайних ситуаціях.

 

Практичний досвід: Приватна терапевтична практика. Ведення тематичних терапевтичних груп. Терапевт-тренер, супервізор.

 

Співробітництво: Дніпропетровський Благодійний Фонд Хесед Менахем : Основи профілактики професійного вигорання для працівників фонду. Мінімізація конфліктів у середовище ВПО, що проживають у місцях компактного проживання.
КМДА Тренінг зі стрес-менеджменту для керівників підрозділів Служби у справах сім'ї, дітей та молоді.
GIZ проект навчання шкільних психологів віддалених районів запорізької області основ конфліктології і миротворчості; робота з громадами.
UNICEF, НАУКМА: експерт-тренер з розвитку стресостійкості у дітей і підлітків.
ОБСЄ - експерт з питань профілактики емоційного вигорання.

     
 м.Київ    
     

Бойчук Олена Сергіївна

Boichuk

Психолог Центру психосоціальної реабілітації Національного університету «Києво – Могилянська академія» м. Київ. 050 357 56 08, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Психолог, викладач.

Київський державний університет ім. Тараса Шевченка,філософський факультет.
Свідоцтво про повний цикл 5-річного проекту по психотерапії «Київ 1996-2001».

 

Досвід роботи: керівник психологічної служби КНЕУ, досвід роботи консультування та психотерапевтичної допомоги учасникам АТО, членам їх сімей та ВПО.
Тренер з першої домедичної допомоги згідно з програмою Мальтійської служби допомоги.
Консультант програми СЕТА (спільно з Johns Hopkins University).

     

Гірник Андрій Миколайович

Girnyk

Професор НаУКМА, керівник Центру досліджень конфліктів та психоаналізу НаУКМА. 050 151 75 82, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта:філософ, викладач філософських дисциплін, Київський державний університет ім.Т.Шевченка, філософський факультет, кандидат філософських наук, професор.

 

Сертифікати «Elected Leadership Training of Trainers and Pilot Workshop for Elected Officials» (UNCHS-Habitat), «Peacebuilding and Conflict Resolution» (CIIAN&I), «A Disability Awereness training for Trainers» (Baltic Partners for Change Management), «Psychological and Spiritual First Aid» (Humanitarian Disaster Institute), «Training in Ericksonian Hypnotherapy: Basic Induction» (by Jeffry K. Zeig), «Indirect Hypnosis. Chronic pain care» (by Basil Finer), «Using Family Therapy to Understand Personal and Social Conflict»(by Susan Scharwiess), «Психотерапевтическое лечение фобических состояний и посттравматического стресса» (НОУ ИППП), «Стрессменеджмент: практические технологии. Опыт профессионалов» (Бизнес-тренинг и Консалтинг), «Інтеграція психотерапії М.Еріксона та навчання через рух М.Фельдинкрайза. Введення» (Martin Busch), «Актуальні питання сучасної психотерапії. Холотропний підхід» (С. Гроф і К.Гроф), «Стратегічне планування» (I.Fusman), «Тренінг з антиагресивності» (Вернер Штефан), «Тренінг для тренерів з Першої психологічної допомоги» (Леслі Снайдер, Кіра Ломакіна), «Зміцнення організаційної, командної та індивідуальної резильєнтності для представників допомагаючи професій» (Леслі Снайдер, Лідія Касянчук), «Вишкіл з першої домедичної допомоги, згідно із основними положеннями Європейської Ради ресусцитації та програмою Мальтійської служби допомоги» (Мальтійська служба допомоги).
Заслужений працівник освіти України.

 

Досвід роботи: понад 40-річний досвід викладання у вищій школі, 25- річний досвід проведення фокус-груп, 27-річний досвід проведення тренінгів, досвід конфліктологічної експертизи, медіації та арбітражу. Досвід виконання наукових проектів та підготовки аналітичних матеріалів.

     

Залеська Оксана Володимирівна

Zaleska

Дитячий психотерапевт, експерт та тренер НаУКМА, кандидат психологічних наук, засновниця психоаналітичної асоціації дитячих аналітичних психотерапевтів у м. Києві. 050 9584195
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Московський гуманітарний інститут ім.Дашкової, викладач психології (дитяче та сімейне консультування). Московський педагогічний університет, аспірантура.

5-річний Австрійско-російский проект з дитячої та підліткової психотерапії. Авторська 3-річна програма з дитячого психоаналізу Анни Скавитіної.
Міжнародна програма підготовки юнгіанських аналітиків (IAAP). Ізраїльська програма підготовки травмотерапевтів.

 

Спеціалізація: психосоціальна підтримка, психотерапія, юнгіанський аналіз дітей та дорослих.

 

Досвід роботи: Створення та розвиток психологічної служби у системі освіти для супроводу корекційно-розвиткового навчання.
Робота в центрі ранньої соціалізації "Зелені дверцята" (модель "Maison verte" Ф. Дольто).
Розробка системи психотерапевтичної допомоги та супровід родин у СОС – дитяче містечко м.Бровари.
Розробка та робота з програм тренінгів НаУКМА з учнями, психологами, вчителями, батьками у Києві та зоні АТО.
20-річний досвід індивідуальної роботи з дітьми та дорослими, що пережили наслідки травматичних подій, мають психосоматичні розлади, поведінкові проблеми тощо.

 

Авторські проекти: Навчальна 3-річна (460 учбових годин) програма «Юнгіанська психотерапія дітей та підлітків». Проекти психосоціальної підтримки: «Україна – мій дім», «Серійне малювання».
Співзасновник і перший президент ПАДАП (Професійна асоціація дитячих аналітичних психологів).
Автор понад 20 наукових статей, методичних посібників тощо. Автор дитячої гри "Чарівні долоньки".

     

Костюк Олена Іванівна

Kostyuk

 

Психолог, психотерапевт Центру психосоціальної реабілітації Національного університету «Києво – Могилянська академія», кандидат психологічних наук, ст. викладач НМАПО ім. П.Л. Шупика.
Контакти: 050 6107659,
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: психолог, КДУ ім. Т.Шевченка, факультет соціології та психології, психолог-викладач; КПТ-психотерапевт, УКУ, к.пс.н.

 

Досвід роботи: досвід роботи кризового консультування та психотерапевтичної допомоги бійцям АТО та іншим категоріям громадян постраждалим від АТО (вдови, батьки загиблих, ВПО і т.д.), тренер НаУКМА/ММК «Особливості надання психосоціальної допомоги з акцентом на формуванні життєстійкості (резильєнтності)», навчання та підготовка мобілізованих до лав ЗСУ, волонтер проекту Міжнародного Мальтійського ордену по ПДД, волонтер проекту ММК по ППД.

     

Чернобровкіна Віра Андріївна

Chernobrjvkina V A

Професор кафедри психології та педагогіки Національного університету «Києво-Могилянська академія»;
психолог/психотерапевт/супервізор центру психосоціальної реабілітації НаУКМА (м. Київ)
тел.: +380994580978
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта:

Київський державний педагогічний інститут ім. Горького (зараз – НПУ ім. Драгоманова), спеціальність «Педагогіка та психологія»;
НПУ імені М.П. Драгоманова, здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук; НПУ імені М. П. Драгоманова, здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук;
навчання на 1 та 2 ступ. Московського гештальт-інституту (сертифікація); навчання у програмі «Травма війни».

 

Досвід роботи:
досвід викладання психологічних дисциплін у вищій школі;
досвід проведення індивідуального психологічного консультування та психотерапії;
досвід супервізування (зокрема, з терапії СЕТА);
досвід роботи з групами: проведення тренінгів, психотерапевтичних груп, семінарів, майстер-класів та ін.

     
Луганська область    
     

Бурлаченко Олександра Степанівна

 

Завідувач відділення психологічного забезпечення Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка. тел. +380662259800 ел. адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Лисичанське педагогічне училище, Луганський державний педагогічний університет імені Тараса Шевченка.

Додатково: «Арт-терапія в роботі практичного психолога» в Центрі інноваційних технологій при Луганському педагогічному університеті імені Тараса Шевченка.
Участь у проекті професійного розвитку «Сучасні інноваційні технології групової арт-терапії»; «Використання метафоричних асоціативних зображень у консультуванні дітей та дорослих».
Навчання за тренінговою програмою «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів»

 

Досвід роботи: середня загальноосвітня школа № 13 міста Сєвєродонецька. Практичний психолог, соціальний педагог.
Тренер проекту ЮНІСЕФ – НаУКМА «Комплексна психосоціальна підтримка дітей, підлітків та сімей, що постраждали в наслідок військового конфлікту в Україні».
Тренер проекту ЮНІСЕФ – НаУКМА «Посилення соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Східній Україні».
Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка. Завідувач відділення психологічного забезпечення.

     

Дем’янова Євгенія Володимирівна

Demyanova

Практичний психолог
СЗШ І-ІІІ ступенів №14
м. Сєверодонецьк
095 4412555
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Сургутський державний педагогічний інститут (РФ), педагог-психолог по роботі з дітьми з вадами

розвитку, педагог дошкільної освіти.
Додатково: «Арт-терапія в роботі практичного психолога» (ЛНУ им. Т. Шевченко Центр інноваційних технологій); «Сучасні інноваційні технології групової атр-терапії», «Використання метафоричних асоціативних зображень у консультуванні дітей та дорослих», «Технології психосоматичного зцілення»(ЛНУ им. Т. Шевченко Центр інноваційних технологій); «Організація соціальної профілактики торгівлі людьми, експлуатації дітей та жорстокого поводження серед молоді» (Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти); Навчання за тренінговою програмою «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів»; «Розвиток стресостійкості у дітей»; «Основи дитячої психотерапії та консультування».

 

Досвід роботи: Сєвєродонецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 14 практичний психолог, педагог соціальний, викладач предмету "Експеріментальна психологія" МАУП. Тренер проекту ЮНІСЕФ - НаУКМА «Комплексна психосоціальна підтримка дітей, підлітків та сімей, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні"

     

Жадік Ірина Юріївна

Zhadik

Вчитель-реабілітолог, психолог. Комунальний заклад "Попаснянський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Лелека".

095 8935810
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта:

1989-1992 - Брянківський технолого-економічний технікум
2005-2009 - Луганський національний університет ім.Т.Шевченка, Психологія

 

Додаткова освіта: Тренінги: “Інноваційна психологія в освіті”; “Навички кризового консультування та розвиток психосоціальної стійкості до стресу у дітей “, “Комплексна та психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали в наслідок військового конфлікту в Україні”, “Створення ігрового середовища для дітей за допомогою Лего-методики”; «Подорож Надії», «Соціально-психологічна корекція
агресивної поведінки підлітків», «Управління конфліктами за допомогою методів сучасної психології»; курси для педагогічних працівників, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами в закладах освіти; курси підвищення кваліфікації практичних психологів закладів освіти.

 

Досвід роботи: 1995-2009 - Гірська обласна спеціальна загальноосвітня школа-інтернат, помічник вихователя
2009-2017 – Золотівська багатопрофільна гімназія, практичний психолог та соціальний педагог

     

Обоянська Тетяна Сергіївна

Oboyanska

Практичний психолог Комунального дошкільного навчального закладу (ясла – садок) комбінованого типу №7 «Червона шапочка» управління освіти Рубіжанської міської ради;

+380669566322, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», психологія. Кремінське медичне училище, медична сестра.

 

Додаткова освіта: Тренінги «Введення до сімейного консультування»,
«Використання методу епістимологічної метафори у роботі психолога»,
«Загальні основи спеціальної психодіагностики», «Використання методу терапії піском у роботі з дошкільними та молодшими школярами»,
«Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у дітей», «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в дитячому та учнівському середовищі», «Діти і війна. Техніки зцілення» та ін.

 

Досвід роботи:
2007 – дотепер - Комунальний дошкільний навчальний заклад (ясла – садок) комбінованого типу №7 «Червона шапочка» управління освіти Рубіжанської міської ради, практичний психолог.
Керівник методичного об’єднання практичних психологів ДНЗ міста з 2012 року.
Тренер проекту ЮНІСЕФ – НаУКМА «Комплексна психосоціальна підтримка дітей, підлітків та сімей, що постраждали в наслідок військового конфлікту в Україні»

     

Овчаренко Наталія Миколаївна

Ovcharenko

Психолог, керівник комунального закладу "Попаснянський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Лелека". 099 9005085
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: психолог, вчитель початкових класів.

 

Спеціалізація: практичний психолог; тренінги «Система захисту дітей в Україні. Мінімальні стандарти захисту», «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в учнівському середовищі» , «ПТСН та психосоціальна підтримка ВПЛ», консультант з коучингових послуг.

 

Досвід роботи: педагогічний стаж 18 років, керівник ГО «Клуб дітей та молоді з особливими потребами «Шанс», член ГО «Асоціації практичних психологів з надання соціальної і психологічної підтримки «Гармонія».
Директор районного центру соціальної реабілітації дітей – інвалідів «Лелека».

     

Опришко Наталія Дмитрівна

Opryshko

Тренер НаУКМА, Практичний психолог
ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, м. Щастя
050 2777982
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта:

Інститут психотерапії і консультування «Гармонія», Міжнародна школа психотерапії, консультування та ведення груп. Санкт-Петербург, РФ, 2011р
Луганський державний педагогічний університет ім.Шевченка, спеціальність «Психологія», 2003р.

 

Додаткова освіта, сертифікати:
Тренінг «Основи дитячої психотерапії та психологічного консультування» ЮНІСЕФ/НаУКМА (2016р.)
Тренінг-семінар «Ігротека та психосоціальні заняття для дітей та дорослих» та Тренінг для тренерів у сфері надання психосоціальної підтримки дітям та дорослим, ЮНІСЕФ /«Terre des Нommes», 2015 р.
Тренінг для тренерів «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в учнівському середовищі», ЮНІСЕФ/НаУКМА, 2015р.
Тренінг «Навички кризового консультування та розвиток психологічної стійкості до стресу у школярів», ЮНІСЕФ/ НаУКМА, 2014р.
Семінар-тренінг «Практика казкотерапії» Інститут практичної психології «Іматон» м. Санкт-Петербург, Росія 2007р.

 

Досвід роботи: з 2007 року робота дітьми дошкільного віку, з дітьми позбавлених батьківського піклування, в установах и сім'ях, консультації батьків, родин, супровід прийомних сімей, проведення тренінгів, психолог консультант психологічної служби «Телефон Довіри».

     

Решетняк Світлана Михайлівна

Reshetnyak

 

Практичний психолог
ЗОШ І-ІІІ ступенів №7, м. Рубіжне
099 7053509
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Практична психологія. Слов’янський державний педагогічний університет.

 

Спеціалізація: Практичний психолог.

 

Досвід роботи: 6-річний стаж консультування та корекційної роботи у школі. Керівник методичного об’єднання практичних психологів шкіл м. Рубіжне. Робота з групами педагігів з розвитку стресостійкості у дітей. Допомога родинам, постраждалим від військового конфлікту на сході України.
Медіатор, член мережі медіаторів ГО "Ла Страда - Україна".

     

Романенко Людмила Дмитрівна

Romanenko

Тренер НаУКМА, Психолог Комунальний заклад «Попаснянський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Лелека»
095 2485416
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Слов’янський державний педагогічний інститут, спеціальність - «Психологія. Практична психологія в галузі освіти», кваліфікація – практичний психолог в галузі освіти.

 

Додаткова освіта, сертифікати:
навчання за тренінговою програмою «Арт – терапія у роботі практичного психолога» (2008р.); участь та навчання в проекті професійного розвитку «Практика діалогічного консультування за програмою Т.О. Флоренської та «Супервізія в діалогічному консультуванні» (2010-2011рр.); участь у тренінгах: «Навички кризового консультування» ЮНІСЕФ/НаУКМА (2014р.); «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в учнівському середовищі» ЮНІСЕФ/НаУКМА (2015 р.); «Основи дитячої психотерапії та психологічного консультування» ЮНІСЕФ/НаУКМА (2016р.); «Подорож надії» Save the Children.

 

Досвід роботи: 9 років фельдшером, 17 років практичним психологом в Гірській багатопрофільній гімназії, Кваліфікаційна категорія – І. Координатор регіональних зустрічей з локальними організаціями-партнерами у сфері надання психосоціальної підтримки дітям та родинам. Співпраця з ЮНІСЕФ, ММК, ВОЗ, як керівними органами Саб-кластеру з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки на регіональному рівні; участь у засіданнях саб-кластеру, презентація спільної проектної діяльності ЮНІСЕФ-НаУКМА. Місце роботи, посада: Комунальний заклад «Попаснянський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Лелека», психолог.

     
Харківська область    
     

Герасимова Ксенія Михайлівна

Herasymova

 

Практичний  психолог МНВК
м. Ізюм
0951058049
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Слов’янський державний педагогічний інститут, спеціальність - дефектологія, практична психологія.

 

Додаткова освіта: спецкурси на базі Харківської академії безперервної освіти. Програми "Рівний рівному", "Родинна розмова". Тренінг ЮНІСЕФ/ НАУКМА «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в учнівському середовищі».

     

Гніда Тетяна Борисівна

Gnedaya

Методист, завідувач

Центр практичної психології і соціальної роботи КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»
м. Харків
0506883702
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: психолог, кандидат педагогічних наук.

 

Спеціалізація: Кататимно-імагінативна психотерапія, арт-терапія, член Всеукраїнської громадської організації «Арт-терапевтична асоціація» та Української спілки психотерапевтів з 2009 року; 14-тирічний досвід консультування, тренерскої роботи з профілактичних, інформаційних і корекційних програм, 4-річний досвід координації проектів і програм на обласному рівні.

 

Досвід роботи: практичний психолог у загальноосвітній школі (6 років), керівництво психологічною службою району (4 роки), координація діяльності психологічної служби Харківської області, викладацький стаж (4 роки).
Автор більш ніж 40 наукових і методичних видань та розробок

     

Звєрєва Руслана В’ячеславівна

Zvereva

Практичний психолог
ЗОШ №5
м. Харків
0661241028
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Харківський національний університет внутрішніх справ, психолог.

 

Спеціалізація: арт-терапевт, психотерапевт за методом кататимно-імангінативної психотерапії (символдрами).
Заступник голови Харківського осередку ВГО „Арт-терапевтична асоціація”, член Української спілки психотерапевтів.

 

Досвід роботи: практичний психолог Харківської загальноосвітньої школи; регіональний тренер НаУКМА/ ЮНІСЕФ за програмою психосоціальної підтримки; тренер-консультант проекту ЮНІСЕФ та ГО «Всеукраїнське об'єднання «Українські рубежі».

     

Касумова Ольга Сергіївна

Kasumova

Практичний психолог
ЗОШ І-ІІІ ступенів № 52
м. Харків
0504027103
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Харківський Національний Педагогічний Університет ім. Г.С.Сковороди, психолог, магістр викладач ВУЗів

 

Додаткова освіта: Системна сімейна психотерапія п’ятирічний проект Українського союзу психотерапевтів 2012р.Інститут післядипломної освіти та дистанційного навчання за фахом:" Іноваційні психотехнології арт-терапії." Спеціалізація: Практичний психолог, тренер, 11-річний стаж ведення дитячих психологічних груп, консультування дітей та батьків.

 

Досвід роботи: Харківська загальноосвітня школа №52, практичний психолог. Тренер у рамках проектів НаУКМА/ ЮНІСЕФ. Член Харківського осередку спілки психотерапевтів.Керівник Харківського відділення «Всеукраїнської АРТ-терапевтичної асоціації».

     

Нурєєва Олена Станіславівна

Nureeva

Психолог, голова міжрегіональної громадської організації «Центр-Ресурс-Професіонал», секретар Харківського осередку Української спілки психотерапевтів. Голова секції Системної сімейної терапії Української спілки психотерапевтів Харків,

тел. 067-718-99-66, 066-219-09-73,

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Харківський державний педагогічний університет ім. Г.С.Сковороди, спеціальність практичний психолог, рік закінчення 1998.

 

Додаткова освіта: системна сімейна психотерапія п’ятирічний проект Українського союзу психотерапевтів 2007 г., на даний час в реєстрі психотерапевтів УСП, спільний Ізраильско-Український проект з надання кризової допомоги. Консультант СЕТА

 

Місце роботи: Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Київського району м.Харкова.
Стаж роботи практичним психологом в системі освіти 15 років.
Кризовий психолог, постійний волонтер телефону довіри «Нитка Аріадни».
Участь у громадських організаціях: голова міжрегіональної громадської організації «Центр-Ресурс-Професіонал» секретар Харківського осередку Української спілки психотерапевтів.

     

Пономаренко Олена Миколаївна

Ponomarenko

 

Практичний психолог Малоданилівський ліцей, Дергачівський район,
смт. Мала Данилівка, 0987378094.
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Освіта: Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, психолог.

 

Додаткова освіта: тренінги та програми: «Рівний-рівному (базовий курс) 12-14 років», «Формування здорового способу життя та профілактика ВІЛ/СНІДу» за курсом «Захисти себе від ВІЛ», «Соціально-мобільна робота з молоддю ISMO», «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів», «Підвищення психосоціальної стійкості до стресу в учнівському середовищі», «Розвиток потенціалу для надання психосоціальної підтримки: навчання, підготовка тренерів та супервізія» для практичних психологів та соціальних педагогів (GIZ) та ін.

     
     
     
     

 

 

 

Полозюк Юлія Миколаївна Практичний психолог Центр практичної психології і соціальної роботи
м. Костянтинівка
050-80-413-13
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Освіта:  психолог, вчитель англійської мови (Горлівський педагогічний інститут іноземних мов, 2000р.). Спеціаліст вищої категорії. Додаткова освіта: «Навички кризового консультування та розвитку психосоціальної стійкості до стресу у школярів», «Комплексна та психосоціальна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військових  дій», «Базові навички медіатора у навчальному закладі та громаді», «Розвиток стресостійкості у дітей: основи дтячої психотерапії та консультування», «Арт-терапія у роботі з травмою».
Спеціалізація: сертифікований дитячий та сімейний психолог, медіатор. Тренер проектів НаУКМА та ЮНІСЕФ для дітей, батьків т педагогів. Практичний психолог Центру практичної психології м.Костянтинівка.

Досвід роботи: 17-річний стаж консультативної та тренерської роботи. Кризове консультування дітей, підлітків та дорослих, людей, що постраждали внаслідок військових дій. Розвивальна та корекційна робта методами арт-терапії, пісочної терапії, фототерапії, з використанням конструктора LEGO, метафоричних карт. Розв’язання конфліктів за допомогою медіації. 

Корисні матеріали

 

Методичні матеріали:

       PershaPsyhDopomogaPosibnyk

 

Онлайн-курси

 

Буклети:

 

Плакати:

 

Презентації проектів:

 

 Відео:

 

Географія тренінгів 

 

 

Тренінги

 

Фахівцями Центру розроблено серію тренінгів з психоедукації та психосоціальної допомоги:

 

 

 

 

 

 

 

Тренінги проводять наукові співробітники Центру та сертифіковані тренери НаУКМА. У разі зацікавлення Ви можете звернутися до Оксани Басенко, кординатора проектів Центру ел. поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  або за телефоном +38 095 207 46 35.

 

Програма СЕТА

 

Програма СЕТА - це програма психологічної підтримки людей, які зазнали наслідків військового конфлікту в Україні та переживають сильний стрес. Наслідки цього стресу можуть проявлятися в неприємних спогадах про минулі події, що супроводжується тривогою, занепокоєнням, почуттям смутку і самотності. Все це заважає людині в її повсякденному житті, може призводити до зловживання алкоголем, депресії, конфліктів з оточуючими - на роботі, вдома. Ця програма розроблена спеціально для вирішення таких проблем і в більшості випадків призводить до швидкого поліпшення стану без використання медикаментів або необхідності звертатися до психіатра. В першу чергу, вона спрямована на ветеранів АТО і переселенців зі сходу України.

 

СЕТА розроблена в рамках когнітивно-поведінкового підходу групою з прикладних досліджень психічного здоров’я університету Джонса Гопкінса (the JHU Applied Mental Health Research Group (AMHR)) і була успішно реалізована в різних країнах. В Україні проекту СЕТА здійснює проектна група Центру психосоціального супроводу НаУКМА за фінансової підтримки фонду жертв тортур USAID’s Victims of Torture Fund.

 

Участь в програмі добровільна. Коли людина помічає у себе ознаки психологічного стресу, або її близькі звертають на це увагу, вона може звернутися до консультанта програми. Під час першої бесіди, яка триває близько години, консультант разом з клієнтом визначають причину стану клієнта і узгоджують індивідуальну програму роботи. Особа обов'язково отримаує повну інформацію про причини своїх труднощів, а також всю необхідну інформацію з цього питання, яка допоможе вибрати найефективніший вид допомоги. У тому випадку, якщо особі буде необхідно медичне лікування, їй нададуть контакти лікарів-психіатрів. Проте, більшість людей може впоратися з наслідками психологічного стресу без психіатричного лікування.

 

Тривалість програми варіюється від 5 до 12 зустрічей, в залежності від потреб конкретної людини. Зустрічі проводяться раз на тиждень у заздалегідь узгоджений час. Вони тривають 1-1,5 години. У разі необхідності, можна зв'язатися з персональним консультантом за телефоном. Консультант намагається забезпечити максимальний комфорт і конфіденційність клієнту під час бесіди. При цьому можливі зустрічі вдома або в місцях спільного проживання, щоб була можливість надати допомогу всім, хто її потребує. При бажанні клієнт може зберігати анонімність звернення. Клієнту не буде ставитися жодних офіційних діагнозів.

 

Під час зустрічей консультант обговорює теми, які за результатами досліджень найважливіші в подоланні стресу, і допомагає крок за кроком навчитися управляти своїм станом. Після кожної зустрічі робота по застосуванню нових знань і навичок у повсякденному житті триває самостійно. Успіхи і можливі труднощі обговорюються під час наступних зустрічей. Завдяки такому підходу, який не вимагає госпіталізації і відокремлення від сім'ї або роботи, настає поліпшення психологічного стану: покращується сон, знижується дратівливість, плаксивість, повертається спокій і т.д.

 

Обов'язковою умовою програми є контроль якості. Більшість консультантів - це психологи, педагоги або соціальні працівники, які мають досвід надання допомоги переселенцям, ветеранам АТО і їх сім'ям. Консультанти програми можуть працювати в державних і громадських організаціях, бути волонтерами. Всі вони пройшли ретельне навчання тому, як визначати основні симптоми проблем, пов'язаних з травматичним стресом, а також оволоділи методиками їх подолання. Всі консультанти зобов'язуються зберігати конфіденційність інформації і пройшли додаткове навчання етичним стандартам в наданні психологічної допомоги.

 CETAPoster201707

 

   Ліфлет програми можна подивитись за посиланням.

 

   Відео про програму СЕТА можна подивитись за посиланням.

 

 

 

 

JHUlogo    USAIDlogo

 

Дочірні категорії

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна