Тетяна Ярошенко, Галина Крюкова, Юлія Вернигор та Аліна Новік – лауреатки дослідницьких грантів від «Повір у себе»

24 лютого 2020 року конкурсна комісія розглянула представлені на конкурс заявки на здобуття дослідницьких грантів Благодійного фонду «Повір у себе» та визначила переможців. 

 

«Професорський грант» терміном на 12 місяців отримала Тетяна Олександрівна Ярошенко - віцепрезидентка з наукової роботи та інформатизації НаУКМА, громадська діячка, бібліотекознавець, кандидатка історичних наук, доцентка, членкиня правління Українського Фулбрайтівського Кола. До сфери наукових інтересів Тетяни Ярошенко належать: наукова комунікація, відкрита наука, відкритий доступ, менеджмент електронних ресурсів, електронні бібліотеки та електронні архіви, наукометрія та бібліометрія, інформаційні технології в освіті.

 

«Докторський грант» терміном на 12 місяців отримала Галина Віталіївна Крюкова – доцентка кафедри математики НаУКМА, кандидатка фізико-математичних наук (Алгебра та теорія чисел), наукова співробітниця НАН України. Викладає на факультеті інформатики НаУКМА курси «Алгоритми на графах», «Статистичні основи веб-аналітики» та інші, а у 2019 році отримала  відзнаку «Викладач року». У минулому році проєкт Галини Крюкової також отримав один з найвищих результатів у категорії «Докторський грант», але за рішенням членів комісії грант отримала Катерина Мальцева.

 

Грант у категорії «Молодий дослідник» терміном на на шість місяців кожна отримали Юлія Григорівна Вернигор – старша викладачка Школи охорони здоров'я НаУКМА та Аліна Юріївна Новік – асистентка кафедри фінансів НаУКМА, випускниця НаУКМА.

 

Варто зазначити, що це вже четвертий конкурс на дослідницькі гранти від Благодійного фонду «Повір у себе» у НаУКМА.

Детальніше про результати досліджень лауреатів минулих конкурсів читайте тут.

Конкурс засновано з метою сприяння розкриттю дослідницького потенціалу викладачів НаУКМА, створення умов для їх професійного зростання (підготовка та захист докторських та PhD дисертацій, підготовка публікацій в міжнародних рейтингових журналах, що індексуються у наукометричних базах Web of Science Core Collection та/або Scopus та/чи інших публікацій за результатами досліджень (монографії, енциклопедії тощо), участі в міжнародних конференціях та ін.) та заохочення до наукових досліджень здібної молоді.

 

Грант можуть отримувати дослідники в трьох категоріях:

• «професорський» - для викладачів, які мають науковий ступінь доктора наук, або вчене звання професора, або досвід викладацької чи наукової діяльності не менше 20 років;

• «докторський» - для викладачів, які мають науковий ступінь PhD (кандидата наук), або вчене звання доцента, або досвід викладацької чи наукової роботи не менше 10 років;

• «молодий дослідник» - для викладачів віком до 35 років або випускників Докторської школи НаУКМА ім. родини Юхименків для підтримки наукових досліджень, якщо з моменту отримання ними наукового ступеня PhD (кандидата наук) не минуло 3 роки.

 

Нагадаємо, що Благодійний фонд «Повір у себе» є стратегічним партнером Академії й також підтримують у НаУКМА стипендіальну програму для студентів-бюджетників «Сільській дитині - сучасну освіта», стипендіальну програму для талановитих студентів Академії, проєкт музичного простору «КУТ», Благодійні вечори на підтримку НаУКМА.  

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна