НаУКМА вкотре очолює рейтинг українських ЗВО

rating

rating
Могилянка готує найкращих фахівців у галузі економічних та гуманітарних наук, а також серед лідерів у галузі правничих наук. Відповідний щорічний рейтинг опублікував журнал dengi.ua.

 

Суть рейтингу полягає в опитуванні роботодавців, а кожному з навчальних закладів роботодавці могли поставити одну з чотирьох оцінок:

 

  • «0», що означає «я не візьму на роботу, швидше за все»;
  • «2» - згода прийняти на роботу, якщо немає альтернативи, але на зарплату, нижче середньоринкової для даної категорії фахівців;
  • «5» - роботодавець не проти такої кандидатури і може взяти на зарплату, рівну середньоринкової;
  • «10» - найвища оцінка, що демонструє готовність роботодавця взяти на роботу випускника на зарплату, вищу за середньоринкову.

У галузі економічних наук НаУКМА отримала середній бал 8,63. До топ-3 увійшли також КНУ ім. Тараса Шевченка – 8,13 та Київський національний університет ім. Вадима Гетьмана -  7,75.

 

Правники НаУКМА отримали середній бал 8,25, зберігши позицію серед топ-3 найкращих університетів, і розділили друге місце з Харківською юридичною академією ім. Ярослава Мудрого, а лідером визнали КНУ ім. Тараса Шевченка – 9 середній бал.

 

Найкращою Києво-Могилянська академія вкотре визнана в галузі гуманітарних наук – середній бал 9,14. Далі йде КНУ ім. Тараса Шевченка – 9 та Харківський національний університет ім. Каразіна – 7,71.

 

Нагадаємо, що детальну інформацію про підготовку фахівців у галузі економічних наук можна знайти на сайті факультету економічних наук  , про правничу – на сайті факультету правничих наук  і про гуманітарні галузі – на сайті факультету гуманітарних наук та факультету соціальних наук і соціальних технологій

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна