Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 49

Призначення та місія

Про нас

Місія, візія і цінності

Стратегія розвитку

Основні стратегічні цілі

Національний університет «Києво-Могилянська академія» є класичним університетом, що створює, зберігає та поширює знання у природничій, соціальній, гуманітарній і технічній наукових сферах.
 
Могилянка – це спільнота, яка формує високоосвічену, національно свідому, чесну, небайдужу, творчу особистість, здатну незалежно мислити і відповідально діяти згідно з принципами добра та справедливості, для розвитку відкритого і демократичного суспільства.
 
ВІЗІЯ
 
НаУКМА є лідером в інноваціях й активно впливає на майбутнє українського суспільства і держави.
У НаУКМА органічно поєднуються наукова діяльність, освітній процес і набуття практичних навичок найвищої якості.
НаУКМА є престижним, визнаним міжнародною академічною спільнотою, дослідницьким університетом.
 
ЦІННОСТІ
 
Могилянка – це спільнота викладачів, науковців, студентів, співробітників, випускників і друзів університету, людей різних культур і різного походження, які поважають, зберігають і розвивають культурні та духовні традиції Академії.
 
Ми прагнемо, щоб кожен Могилянець був вільною, освіченою, відповідальною, творчою особистістю. Могилянка заохочує вільний розвиток та постійне навчання.
Ми визнаємо толерантність невід’ємною рисою сучасної людини, яка, дотримуючись своїх принципів, приймає право іншого бути іншим.
 
Могилянка, сповідуючи принципи гуманізму, оберігає людину і людяність, боронить людську гідність, права і свободи. Ми вирізняємось особливо доброзичливою атмосферою у стосунках між викладачами, студентами, співробітниками.
 
Могилянка плекає умови для розвитку і заохочує створювати, знаходити й упроваджувати інноваційні ідеї та рішення, виконувати завдання нестандартними методами.
Засадничим принципом навчання у Києво-Могилянської академії є Liberal Arts, що надає студентам можливість отримати не лише набір знань, а й набір компетенцій, які дають змогу бути гнучкими, креативними і пристосованими до глобалізованого і мінливого ринку праці.
 
Києво-Могилянська академія є лідером в інноваціях і активно впливає на майбутнє українського суспільства і держави.
Могилянка заохочує персональне лідерство, відповідальність і почуття обов’язку. Могилянка бере ініціативу і готова до відповідальності за розвиток української освіти, науки та інших сфер своєї діяльності.
 
Ми встановлюємо і дотримуємось найвищих стандартів у навчанні, викладанні та науковій діяльності. Ми відзначаємо Могилянців за досягнуті результати та відданість цінностям.
Для Могилянки абсолютно неприйнятні плагіат і будь-які прояви корупційної поведінки.
Могилянець отримує фахову підготовку державною мовою, мовою міжнародного спілкування – англійською, а також іншими іноземними мовами.
 
Києво-Могилянська академія активно працює задля розвитку України.
Ми є патріотами України, спілкуємось українською.
Водночас повага до інших культур, традицій і мов є важливою складовою нашої свідомості.
 
Демократизм, відкритість, прозорість, децентралізація, інклюзивність, протидія проявам авторитаризму, право на критику та увага до критики – наріжні принципи діяльності Києво-Могилянської академії.
Ми плекаємо академічні свободи, критичність та незалежність мислення.
 
Києво-Могилянська спільнота є центром незалежної інтелектуальної думки й активною пасіонарною частиною громадянського суспільства незалежної України.
Могилянка обстоює своє право на власну думку, право критично висловлюватись про дії влади, а також ті процеси, які відбуваються в українському суспільстві, пропонує та ініціює зміни, спрямовані на розвиток країни.
 
НаУКМА – ЛІДЕР ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ В УКРАЇНІ НаУКМА – каталізатор основоположних змін у вищій освіті впродовж усіх років свого існування.
Всі інновації, які зараз втілено у вищій школі України й закладено у новому Законі про вищу освіту 2014 р., було започатковано й апробовано в Могилянці: можливість творчої самореалізації особистості, модульно-рейтингову систему, кредитну систему, чотирирічний бакалаврат та дворічну маґістерську програму, вибіркові курси, Liberal Arts, перші в Україні PhD-програми і Докторську школу.
 
В НаУКМА реалізовано величезну кількість міжнародних проектів з елементами фундаментальних змін в освіті.
Академія створила методику та з 1992 року й до введення зовнішнього незалежного оцінювання успішно використовувала комплексне анонімне 7-модульне тестування з відкритою перевіркою результатів – унікальну в Україні систему конкурсного відбору вступників, яка унеможливлювала будь-які прояви корупції під час вступу.
Могилянські інновації було використано під час розробки загальноукраїнської методики ЗНО.
Цей досвід ми поширювали й завжди готові поширювати далі.
 
В основу навчання в Академії закладено принцип трьох циклів вищої освіти: бакалавр (з 1992), маґістр (з 1996) та доктор/ PhD (з 2008).
 
НаУКМА першим в Україні долучився до реформування третього циклу вищої освіти в межах Болонського процесу.
2008 року створено Докторську школу НаУКМА, яка здійснює набір на докторські програми (PhD): «Фінанси», «Охорона здоров’я», «Масові комунікації», «Філософія і література», «Біологія та біорізноманіття», «Соціальна робота і соціальна політика», «Історія», «Суспільні трансформації».
 
Подальший розвиток системи вищої освіти НаУКМА вбачає в послідовному впровадженні автономії університетів.
 
2005 року Академія ініціювала створення Консорціуму з університетської автономії, до складу якого увійшли вісім українських університетів, а 2009-го НаУКМА став одним із засновників Асоціації університетів України («Ольвійський форум-2009»), головним завданням якої є утвердження університетської автономії в Україні.
 
Одна з основних засад університетської автономії – якісно вищий рівень відповідальності перед суспільством за надані послуги. Тому з 1996 року випускники Академії, які успішно виконали вимоги НаУКМА, отримують не тільки диплом державного зразка, а й Диплом НаУКМА.
Державний диплом фіксує рівень засвоєння навчальних програм згідно з затвердженими стандартами, а Диплом НаУКМА засвідчує, що випускник не тільки успішно опанував освітні програми протягом навчання й поділяє цінності alma mater, а й бере активну участь у житті університету та суспільства.
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна