Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 49

Кафедра психології та педагогіки

us

 

fb f logo blue 50

Загальна інформація

Завідувач кафедри психології та педагогіки

Чернобровкін Володимир Миколайович 

професор, доктор психологічних наук.

тел. 425-31-24

 

Провідний спеціаліст:

Людмила Василівна Музиченко

корпус 4, кімната 251
(044) 425 31 24
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
 

 

Освітні та освітньо-наукові програми з психології НаУКМА мають на меті підготовку нового покоління висококваліфікованих фахівців, здатних працювати за найкращими світовими стандартами, зберігаючи та творчо розвиваючи головні досягнення вітчизняної психологічної науки.

 

Кафедра готує фахівців на бакалаврському, магістерському та PhD рівнях.

 

Кафедра психології та педагогіки була створена як випускова за спеціальністю 053 "Психологія" 28 серпня 2015 року.

Склад кафедри налічує 10 викладачів та одного співробітника.

Серед викладачів кафедри три доктори наук, три професори, чотири кандидати наук, один PhD з медицини, два старші викладачі.

 

Коло наукових інтересів кафедри психології та педагогіки охоплює дослідження таких психологічних проблем, як психологія конфліктів та медіація, психологія прийняття рішень, психосемантичні аспекти психології особистості, проблеми клінічної психології та психотерапії (в тому числі в контексті травми війни), методологія психологічних досліджень, психолого-педагогічні умови професійного становлення майбутніх фахівців.

 

При кафедрі працює Центр дослідження конфліктів та психоаналізу, який очолює кандидат філософських наук, професор А. М. Гірник.

Щорічно на базі центру проходять Міжнародні науково-практичні конференції за тематикою «Конфліктологічна експертиза: теорія та методика», матеріали яких видаються у спеціальних збірниках.

 

Наукова тематика кафедри: "Психолого-педагогічні умови становлення і функціонування особистості в сучасному соціально-економічному просторі"

Термін виконання: 02.2016-12.2020

Реєстраційний номер в УкрІНТЕІ: 0116U006011

 

При кафедрі працює Центр дослідження конфліктів та психоаналізу та Центр психічного здоров'я та психосоціального супроводу.

 

Викладачі кафедри публікують результати своїх наукових досліджень у фахових та наукометричних виданнях України та світу, є авторами монографій, навчальних та методичних посібників.

 

Кафедра підтримує та розширює наукові зв’язки з провідними науково-дослідними та навчальними установами України, а також з міжнародними гуманітарними організаціями та вищими навчальними і науковими закладами інших країн, серед яких – Університет Джонса Хопкінса (США), Міжнародний медичний корпус, ЮНІСЕФ та ін.

 

Кафедра випускає періодичне фахове видання «Психологія та психосоціальні інтервенції», де публікуються результати науково-дослідних робіт, теоретичних та емпіричних досліджень учених, науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрів, студентів, присвячених широкому колу питань сучасної психологічної науки.

 

Публікації

Проєкти освітніх програм

Навчальний рік 2023-2024

Навчальний рік 2022-2023

Проєкт освітньо-наукової програми "Психологія" спеціальності 053 Психологія другого (магістерського) рівня вищої освіти

icon Освітньо-наукова програма "Психологія"

 

Запрошуємо всіх стейкголдерів (здобувачів вищої освіти, випускників освітньої програми, роботодавців, представників академічної спільноти, співробітників НаУКМА, представників інших груп стейкхолдерів) залишити відгуки, побажання та пропозиції для покращення освітніх програм.

 

Усі пропозиції та зауваження просимо надсилати до 22 листопада 2022 року на адресу гаранту освітньої програми або заповнити форму.

 

Гарант програми Чернобровкіна В.А.  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна